tiistai 13. toukokuuta 2014

Merellisiä vieraslahjoja

Omat vieraslahjamme on jo suunniteltu ja tällä hetkellä ne vievät valtavasti tilaa työhuoneen vaatekaapin lattialta. Olen niistä todella ylpeä ja toivon kovasti että vieraat pitävät niistä. Ennen kuin vieraille annettava lahjaidea syntyi mietin monia vaihtoehtoja, mitkä sopisivat meidän meriteemaamme.

Alkuperäinen vaihtoehto mihin ihastuin valtavasti oli kompassit. Näiden hinta olisi kuitenkin meidän 120 hengen vierasmäärällä noussut valtavaksi, joten jouduin hylkäämään ne aika nopeasti. Lisäksi nämä olivat aika pieniä, enkä tiedä kuinka kauan ne kestäisivät edes käytössä.


kuvaEdullisia vaihtoehtoja olisivat olleet merisuola purkissa, johon sitten on tehty teeman mukainen teksti ja koristelu. Ideana hauska, mutta lahjana ehkä hyödytön.


kuvaSitten mietin leipäkivien antamista, juhlat kun ovat saaressa. Vieraat voisivat heittää lahjansa samantien mereen ja kisailla kuka saa eniten leipiä. Näin säästytään lahjojen kotiin raahaamiselta ja niissä on mielestäni hauska teemaan sopiva idea.


kuva


Tärkeitä kriteerejä lahjoille minulla oli että ne on helppo kuljettaa kotiin, niissä on oikeasti jotain ideaa, niissä näkyy parin persoona ja ne ovat jotain uutta. Mutta nämä ovat ehdottomasti niitä "mistä säästäisin"-listalla olevista asioista. Vieraslahjat kun eivät todellakaan ole häissä normaaleja. Muistaakseni niitä on ollut vain parissa häissä niistä parista kymmenestä missä olemme viimeisen viiden vuoden aikana käyneet. Tuleeko muille vieraslahjoja ja käytättekö niihin kuinka paljon budjetista?12 kommenttia:

 1. Ei tuu vieraslahjoja. :/ mut karkkibuffa ja viski / sikaripiste tulee.. Korvatkoon ne lahjat..

  VastaaPoista
 2. No onhan tuossa jo! Sikaripiste on kyllä huippu!

  VastaaPoista
 3. Minusta vieraslahjat / hääkarkit / karkkibuffat eivät ole ollenkaan välttämättömiä. En ole vieraana sellaista odottanut enkä ole näitä karkkeja syönyt tai aforismeja säästänyt. Häät muodostuvat jostain ihan muusta. Pikkukompassi olisi pelkkä lelu. Samoin leipäkivet, en oppinut heittämään niitä edes lapsena. Näistä postauksen vieraslahjoista taas pitäisin juuri merisuolaa oikein loistavana. Miten niin hyödytön? Kaikki tekevät ruokaa! Jodioimaton merisuola on loistava, loistava, paras esim. pastan keitinveteen. Jos taas joku ei keitä kotona pastaa, voisi sitten hulauttaa suolat vaikkapa kylpyveteen. Mutta kuten sanoin, ei ollenkaan välttämätöntä.

  Jännä kyllä, mikä on se huippukeksintö, joka teidän vieraillenne jaetaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä! Kun pitää hääblogia niin tuntuu että kaikkea pitää olla, mutta kun on itse vieraana ei tällaisia osaa edes kaivata. Blogimaailmassa buffat ja photoboothit ovat "vanhoja" juttuja, jotka moni toteuttaa tavallaan. Ulkopuolisen näkökulmasta nämä ovat hauskoja uusia trendejä.
   Merisuolaa mietin siinä mielessä hyödyttömänä että varmasti jokaisen kotoa löytyy jo merisuolaa, allekirjoittaneelta kolme kiloa. Joten en tiedä jaksaisiko monikaan raahata suolapurkkia illan taskussaan...

   Hih, toivon vaan että vieraat pitävät siitä!

   Poista
 4. Meille ei ehkä mitään varsinaisesti lahjaksi luokiteltavaa.. mutta vähän uudistettu versio perinteisesti jaettavasta hääkarkista olisi suunnitteilla. Mutta säästökohteita meilläkin tämä, joten valtavaa rahasummaa ei ole tarkoitus käyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja piti vielä sanoa, että nuo leipäkivet on aivan älyttömä hauska idea! :)

   Poista
  2. Hääkarkit on hyvä lahja, niitä olen monesti syönyt napaani.
   Minustakin nuo leipäkivet on hauska! Ne voi heittää suoraan pois eikä tarvitse raahata mitään turhaa :)

   Poista
 5. Mahtavia ideoita kaikki! :) me skipataan vieraslahjat kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan fiksua :) Oli nimittäin ihan oma hommansa näiden tilaaminen...

   Poista
 6. Miellä skipattiin kokonaan. Tai kai se karkkibuffet ajoi sitä asiaa. Mutta tykästyin tuohon leipäkivi ideaan, siihenhän voisi laittaa tekstiä jne...

  VastaaPoista
 7. Meillä oli vieraslahjoina teepussit. Tein paperista taskut pusseille. Hankittiin kaupasta tyhjiä teepusseja ja täytettiin ne valitsemallamme irtoteellä. Lopuksi pusseihin tuli itse askarreltu "kastolanka". Rahaa kului varmaan max 15 euroa. Tämä oli ainoita häidemme askarteluprojekteja. Tykästyin meidän näköiseen ideaan, joten halusin toteuttaa lahjat talvihäihimme.

  VastaaPoista
 8. Meille tulee myös viskibaari ja sikaribaari ja ajateltiin silti antaa jonkunlaiset vieraslahjat. Ja aika samat kriteerit on meilläkin! Jotain järkevää, ja jotain mikä on helppo viedä kotiin. Jossain näin jotain yrttiruukkuja vieraslahjoina, voin melkein sieluni silmin nähdä kuinka juhlapaikan pihamaa on seuraavana aamuna täynnä niitä ruukkuja, kun kukaan ei oo jaksanut niitä kotiin asti kantaa...
  Mutta ollaan myös päätetty että jos ei keksitä mitään, niin sitten ei keksitä! :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...