tiistai 20. toukokuuta 2014

Hääkakut maistelussa

Hain lauantaina maisteluun pari hääkakkupalaa, tai no leivosta. Ravintola Boathouse tekee yhteistyötä konditoria pH7:n kanssa, joten hääkakkumme tulee automaattisesti sieltä. Täytyy muuten mainita että pH7:n asiakaspalvelu ja myymälä ovat aivan loistavia! He tekivät pyynnöstäni viime vuoden kakkua maisteluun ja kun heidän Ateneuminkuja myymäläänsä menee, tekisi mieli ostaa vaikka mitä. Aluksi mietimme että otamme heidän jogurttiversionsa kakuista, sillä emme halua kovin makeaa kakkua. Maistelussa oli mukana mustikka-jogurttikakku, vadelma-valkosuklaakakku sekä kuusi macaronsia, joissa makuina oli bourbon-vanilja, suola-caramel, lakritsi, sitruuna, vadelma ja pistaasi. Hääkakun lisäksi tarjoilemme siis myös macaraonseja.  

Yllätykseksemme päädyimme tuohon vadelma-valkosuklaaseen. Siinä oli macaronpohja, joka teki antoi sille rapeutta, lisäksi tuon valkosuklaisen moussen alla oli vadelmasydän, joka antoi kivaa raikkautta ja kontrastia. Mielestämme tuon jogurttikakun täyte ei maistunut miltään, emmekä kumpikaan oikein pidä tavallisesta kakkupohjasta, varsinkaan suklaisesta, joten se karsiutui automaattisesti pois. Lisäksi se jogurttikakku maistui pääosin vain suklaalta sen pohjan takia.

Seuraavaksi piti valita kuudesta macarons mausta kolme, joka osoittautui yllättävän hankalaksi. Macaronsit olivat hurjan kauniita, mutta maut olivat todella laimeita. Vanilja ei maistunut muulle kuin kermalle, lakritsista en saanut lakritsia muuta kuin väriltään ja mieheni yleinen lemppari pistaasi karsiutui alkutekiöissään. Lisäksi osa macaronsin kuorista oli vähän onttoja. Ainoa missä oli selkeät maut oli suola-caramel, varmaan tähän otamme mukaan mustikan ja sitruunan, vaikka mustikka ei ollut edes maistelussamme.


Siinä oli suuri kakkutestimme. Suklaakakku ja tissikakku, kuten mies totesi. Tissi voitti.
11 kommenttia:

 1. Miehesi kommentti kakun ulkonäöstä on harvinaisen paikkansapitävä :D. Tuo suola-caramel macaron kuulostaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan silmät suureni kun avasin tuon leipomolaatikon. Tuo hopeinen yksityiskohta vielä korostaa sitä :D

   Se macarons oli kinuskimainen maultaan, kiva vastapaino tuolle kakulle.

   Poista
 2. Tissikakku näyttää kyllä hyvältä ! :)

  VastaaPoista
 3. Vadelma-valkosuklaa kuulostaa herkulliselta, nam! Se olisi ollut minun ykkösvalinta ilman maistamista. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkäsin että se olisi ollut liian makea, mutta sisällä oleva vadelma raikasti kakun. Onneksi!

   Poista
 4. Hehe, kieltämättä aikas lailla tissin näköinen! Kai te otattte sen hääkakunkin tässä samassa muodossa, nyt kun se jenkkikakkukaan ei onnistu? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niitähän pitäisi sitten olla kaksi vierekkäin :D

   Poista
 5. Upean näköisiä! Tissi jäisi ainakin vieraiden mieleen:) laitatko mulle uudestaan osoitteesi niin saan yhden myöhäisen paketin matkaan. Olen hukannut aeimman viestin. Nana31113@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jäisi joo! Voisikohan tuon teeman vielä vaihtaa :D
   Laitoin tulemaan!

   Poista
 6. Me otimme ph7:lta myös macaronseja ja voin yhtyä kommenttiisi hyvästä palvelusta! Kaikki toimi alun meilailusta alkaen tosi sujuvasti. Valitsimme mauiksi (?) lakritsin, suola-caramelin ja vadelman, mutta laatikot hakiessani ostin pienemmän paketin matkalle syötäväksi ja huomasin, ettei appelsiinikaan olisi ollut hullumpi (värinsä puolesta lähes perfecto!). Jääkaappiviileinä maistuivat aika erilaisilta kuin aiemmin ostettu testisatsi, joka ehti kotiin kuljetuksessa lämmetä, silloin appelsiini ei nimittäin sytyttänyt lainkaan.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...