keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kuinka paljon olet valmis maksamaan hotelliyöstä?

Vaikka asunkin Helsingissä tiedän silti monesta hotellista puolensa. Olemme varanneet oman hääyömme hotelli Klaus K:sta, jossa majoittuu muutenkin suurin osa kauempaa tullevista vieraistamme. Joskus näiden hotelleiden hinnoittelu kuitenkin lähtee mielestäni ihan lapasesta. Loppujen lopuksi häävieraatkin viettävät siellä hotellissa vain lyhyen hetken, sillä juhlamme alkavat jo kolmelta, eli lähellä huoneen saamisaikaa. Hotelleissa minulle on tärkeää aamiainen ja siksi varasimmekin Ahjon brunssin seuraavalle päivälle, tämän hotellin asukkaat saavat onneksi alennettuun hintaan.

Kuinka paljon te olette valmiita maksamaan hääyöstänne? Täytyy myöntää etten ole tehnyt vertailevaa tutkimusta hotellien välillä, vaan tärkein kriteeri oli että hotelliin pääsee jatkoilta nopeasti. Ei taksimatkoja, ei pitkää kävelyä. Lisäksi Klaus K oli mielestäni ainoa missä oli kivat jatkomahdollisuudet.

Huonehinnat muuttuvat näissä kysyjän ajankohdan mukaan, joten en ole ottanut niihin sen suuremmin kantaa tai merkinnyt niitä tänne ja joissakin tapauksissa edullisin hinta löytyy valitettavasti netin omasta varauspalvelusta.

Listasin tähän neljän Helsingin hotellin plussia ja miinuksia, nämä ovat siis omasta mielestäni plussia ja miinuksia ja koskevat nyt täysin näitä häitä ja omaa kokemustani. Hintoja näihin ei ole, sillä ne muuttuvat kuten junaliputkin, eli kysynnän mukaan.


Klaus K
+ loistava sijainti
+ mahdollisuus brunssiin samoissa tiloissa
+ jatkopaikka samassa tilassa
+ juuri uudistuneet huoneet
+ uudistunut jatkopaikka
+ hääpaketti (50€ ekstraa)
+ myöhäinen huoneenluovutus
+ upeita valmistautumiskuvia
+ nopea vastaaminen

- ei omaa pysäköintiä, pysäköinti Q-parkiin
- kalliit huonehinnat
- autolla ei voi pysähtyä pitkäksi aikaa oven eteen johtuen raitiovaunuliikenteestä
Hotelli Haven
+ hyvä sijainti, helppo päästä autolla
+ hääpaketti
+ äänestetty Helsingin parhaimmaksi hotelliksi
+ kaunis sisustus

- en ole nähnyt huoneita livenä
- ei brunssia
- ei jatkopaikkaa lähelläHotelli Torni

+ loistava sijainti
+ kivat näköalat Tornista
+ järkevä huonehinnoittelu
+ mahdollisuus saada näköalatorniin oma aamiainen porukalle
+ huoneista kaunis näköala
+ lähellä jatkopaikkoja
+ hotellilla historia

- ei brunssia (kuitenkin erillinen aamiaismahdollisuus)
- ei omaa pysäköintiä
- s-ryhmä
Hotelli Kämp
+ ihana brunssi
+ kauniita kuvauspaikkoja
+ pysäköintipalvelu, luksusta!
+ lyhyt pääsy kirkolle
+ pitkä historiikki

- sijainti ei mielestäni ole siitä rauhallisimmasta päästä
- viime kerrasta jäi vähän nuiva olo, onko jäänyt hieman vanhanaikaiseksi?
- kallis, sillä en kuitenkaan halua majoittautua ihan perus huoneeseen
- Espa hyvin ruuhkainen, pääsee moniin turistikuviin11 kommenttia:

 1. Menimme hotelliin maistraattivihkimisen ja hääjuhlan väliseksi yöksi. Kriteereinä oli mm. että hotellihuoneessa pitäisi mahtua valmistautumaan aamulla (kampaaja ja meikkaaja tulivat hotellille). Sijainnilla ei ollut niin väliä, kun hotellilta oli tarkoitus lähteä ottamaan potrettikuvia "jonnekin kivaan paikkaan keskustassa" ja juhlapaikka oli aivan toisaalla. Päädyttiin Glo Hotel Artiin Lönnrotinkadulle. Sijainti oli hieman syrjässä, mutta hotellissa oli hieno portaikko potrettikuvauksia varten. Varasimme tilavan sviitin (39 m2) Love Glo -paketilla, johon sisältyi myöhäinen huoneenluovutus, runsas aamiainen huoneeseen ja pullo kuohuvaa. Huone maksoi kaikkiaan 274 euroa eli näin jälkikäteen ajateltuna aika hullun paljon.

  VastaaPoista
 2. Se on kieltämättä kova hinta, mutta monesti sen maksaa ajatuksella "kerran elämässä"...

  VastaaPoista
 3. Jännää, että S-ryhmästä saa miinusta. Mutta me olemme ratkaisseet asian niin, että olemme kaksi yötä Tornissa ihan tavallisessa huoneessa. Sviitit ovat kuulemma alakerroksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joskus kun ne ketjujen asettamat byrokratiat vaikuttavat negatiivisesti. Kaikkihan hotellit ne jossain ketjussa ovat, mutta s-ryhmästä tulee nyt vähän miinusta.

   Poista
 4. Yövyn vuosittain aika paljon hotelleissa niin maailmalla kuin Suomessakin. Viimeisen vuoden aikana varmaan 20-30 yötä taitaa olla aika lähellä totuutta. Jos ja kun yövyn ihan vain nukkumisen ilosta, niin hotellit on kyllä mun pihistä-listalla ja kilpailutan aika paljon hintoja tai kanta-asiakasetuja (itse yleensä puolestani keskitän juurikin niihin S-ryhmän hotelleihin, tai sitten Holiday Inneihin). Keskimääräinen 80 euroa alkaa olla omalla kipurajalla per yö. Helsingissä tosin siihen hintaan ei juuri saa mitään, mutta muualla Suomessa tulee sitten pihisteltyä sitäkin enemmän. Kunhan hotelli on siisti, on kaikki hyvin.

  Sen sijaan jos ollaan rentoutumassa, niin sitten olen valmis panostamaan vähän enemmän, luokkaa 150 euroa per yö. Mutta silloin ei sitten ihan perus kahden hengen huone riitä, tai ainakin haluan kylpyammeen ja parisängyn ;) Hääyöstäni olen valmis maksamaan jotain 200 ja 300 euron välistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nimenomaan työmatkat ja muut menee mielellään ketjuhotelliin mistä tietää mitä saa ja saa sitä boonusta samalla ;)

   Tuohon hintahaarukkaan meidän hääyö menee. Sviitti hääpaketilla oli 400€...

   Poista
 5. Mua epäilyttää tuollaisista hääpaketeista maksaminen. En ehkä osaa tarpeeksi arvostaa ruusunlehtiä sängyllä. Skumppa ja mansikat toki kivat, mutta jotenkin tuolla hinnalla mieluummin ostan ne itse. Myöhäinen herätys houkuttelee, mutta se on ehkä muutenkin sovittavissa ja sviiteissa se kuuluu monesti joka tapauksessa hintaan. En halua tyrmätä hääpaketin ottamista, mutta en ole vielä vakuuttunut, että tarvitsen/haluan sellaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se.. Klasussa siinä on iltapala huoneeseen, aamupala sänkyyn, skumppaa, lisäksi pääsemme huoneeseen jo hyvissä ajoin..

   Poista
 6. Kieltämättä hotellit on ylihinnoteltuja, mutta kysyntä nostaa hintaa.
  Minä olen valmis panostamaan häitä edeltävään yöhön sillä haluan huoneen jossa saadaan hyvät kuvat hääpäivän valmistelusta. Klaus K olisi ollut ihanteellinen, mutta Kämpin sijainti oli meille parempi. Lisäksi Kämpissä vain on jotain "Bond"-henkistä. Havenia en pitänyt missään vaiheessa kunnnon vaihtoehtona, sillä en pidä liiallisesta jenkkityylistä mikä heidän huoneissaan on, jokaiselle on oma juttunsa :)

  Kyllä normaalisti olen sitä mieltä etten missään nimessä maksa yli sataa euroa yhdestä yöstä. Hirveä hinta! Mutta nyt jotenkin nielin mielipiteeni ja mukisematta maksan jonkun näköisen suiten meille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella että kysyntä nostaa hintaa, sillä joskus tuntuu että hotellit on monesti tyhjillään. Meillä sviitin ekstrahuoneen maksaminen alkoi tuntumaan typerältä, kun emmehän me siellä huoneessa ole. Hinta kumminkin tuplat nykyiseen.

   Kämp on teille kuin nenä päähän! Sen Bond-tyylisempää hotellia ei Suomessa ole.

   Poista
  2. Hinnalla saadaan myös "luksusta". Asiakkaalle tulee erityinen olo ja se tuo elämään tavallaan lisäarvoa, sillä monet eivät olisi valmiita panostamaan samaan.. Näin vaan itse pohdin tätä hommaa.
   Ja totta tuo ketju miinus. Kyllä minustakin Sokos etuliite tiputtaa tornin arvoa samoiten scandic paasi-hotellin arvoa vaikka molemmat ovat upeita. Ketjut vaan tuntuu kaikille tarjolla olevilta tai "tavallisilta". Eikä hääpäivänä halua mitään arkista vaan juhlaa :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...