maanantai 1. joulukuuta 2014

Häät HSS Boathousessa

Vietimme ystäviemme häitä HSS Boathousessa vuonna 2010 ja ihastuimme paikkaan samantien. Omia häitämme järjestäessä mietimme aluksi paikkaa, johon toisimme omat juomat, mutta ajatus viinarallista Tallinnaan, pitopalvelun valitseminen, astioiden vuokraus ynnä muu ei ajatuksena houkuttanut. Ajallekin on hintansa.

HSS Boathouse on tyylikäs ravintola Liuskasaaressa, jonka jokaisesta ikkunasta on näkymä merelle. Kauniin näkymän ansiosta meidän ei tarvinnut panostaa pöydän koristeluihin, joka oli tällaiselle askertelurajoittuneelle hyvä asia. Boathousen ihana avoin terassi houkuttelee viettämään aikaa ja jaloittelemaan ruokailujen välissä. Ulos päääseminen päivän aikana oli todella tärkeää ja tätä mahdollisuutta ei monessa keskustan paikassa ole.


Otin yhteyttä Kämpin myyntipalveluun kesällä 2013, jonka kautta tein varauksen Boathouseen haluamallemme päivälle. Varauksen yhteydessä maksoimme 1000 euron ennakkomaksun, joka hyvitettiin kokonaishinnastamme. Syyskuussa Boathousen yksityistilaisuuden vähimmäismyynti on 7000 euroa, mutta yli sadan hengen ruokahäissä tämä summa ylittyi nopeasti.

Hintaan sisältyy normaali kattaus, kynttilät, äänentoisto, tarjoilu, siivous, häämenu, erikoisruokavaliot sekä kaksi suunnittelupalaveria. Suunnittelupalavereissa sovimme illan kulun, mietimme juomat, hioimme menun kuntoon sekä sovimme kaikesta mahdollisesta. Lisäksi otimme tunnin alkujärjestelyä, joka sisälsi kaikkien meidän tuomiemme tavaroiden paikalleen asettelun. Tälloin riiti että veimme tavarat saarelle edellisenä päivänä ja henkilökunta hoiti kaiken asettelun. Häämenuun sisältyi alku- ja pääruoka sekä hääkakku. Kahvi ja tee maksaa menun päälle erikseen. Hääkakku tuli konditoria pH7:stä. Teimme muutoksia ehdotettuun menuun ja saimme menusta haluamamme näköisen ilman lisämaksua. Ravintola oli hyvin joustava ja ammattitaitoinen miettiessään vaihtoehtoja tietyille alkuruuille.


Ruoka oli todella, todella hyvää. Valitsimme east-south-north-west menun, josta vaihdoimme maalaissalaatin katkarapuskageniin, pääruuan paahdetun nieriän hiillostettuun siikaan ja focaccian tzatzikilla herkulliseen saaristolaisleipään voilla. Saaressa saaren tavalla.

Sekä alku- että pääruoka toimi buffetissa, näin jokainen sai annostella oman ruokansa itse ja ottaa halutessaan alkuruoan salaatteja lisukkeeksi. Erikoisruokavaliot huomioitiin todella hyvin ja heille tuotiin suoraan pöytään oma alku- sekä pääruoka. Alkuruoka oli laskettu hyvin tarkkaan ja ruokaa ei jäänyt yhtään tilaisuudesta yli. Otimme illalle vielä yöruaaksi hodarit, sillä kyllähän sitä tanssiessa nälkä tulee.
Listasin ravintolan plussat ja miinukset meidän mielestämme. Miinuksissa on pari asiaa mihin on vaikea tietenkin ravintolan suoraan vaikuttaa, kuten viinien hinnat ja lauttamaksu, säästä puhumattakaan, mutta listasin ne siihen kuitenkin.

+ luonnonvalo, mahtava kuvia ajatellen! En pidä kattovaloista yhtään.
+ sijainti
+ näkymä ulos, koristeita ei välttämättä tarvita
+ pöytäliinat ym. valkoisia, jolloin omat teemavärit helppo toteuttaa
+ kaksi suunnittelupalaveria kuuluu hintaan
+ pitkä kokemus juhlista ja häistä
+ sujuva tarjoilu
+ todella hyvä ruoka
+ viinivalikoima
+ tila ympyrä, jolloin jokaisesta pöydästä näkee hääparin
+ vastausaika nopea ja kysymyksiin sai vastauksen heti
+ kaikki oli aina järjestettävissä
+ joustavuus
+ ympäristössä monta kuvauspaikkaa
+ photoboothille hyvin tilaa aulassa
+ meri

- viinien hinnat
- samaan aikaan voi olla tapahtumia muissa osissa
- lauttamaksu 6€/henkilö tulee kokonaishinnan päälle. Järjetöntä, kun ottaa huomioon ettei paikalle oikein muuten pääse. Tosin palvelu ei ole heidän hallinnoimansa, jolloin maksu periaatteessa hyväksytty.
- säälle hyvin altis, sateella kalliot liukkaat

 
 
Kiitos HSS Boathouselle ja hovimestarillemme Elli Walterille. Päivä sujui täydellisesti!

Kiitimme vielä keskellä tapahtumaakin tarjoilijoitamme, sillä kaikki sujui täysin kuten piti. Olimme pyytäneet että veden ja viinien kaato toimii eikä kukaan joudu olemaan ilman vettä tai viiniä näin halutessaan. Henkilökunta oli aina avuliasta ja iloista koko illan, aivan mahtavaa!
1 kommentti:

  1. Ah, ihana lukea hyviä kokemuksia ja näin kattavakin selostus paikasta!! Meillä tosiaan häät ensi toukokuussa Boathousessa ja into vaan kasvaa tällaisia tarinoita lukiessa! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...