keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Toivepostaus: kampaajan valinta


Hyvä kampaaja on hyvin tärkeä morsiamelle hääpäivänä. Hyvä kampausten tekijä ei kuitenkaan ole sama asia kuin hyvä värjääjä tai leikkaaja. Minun kampaajani sanoi minulle rehellisesti, ettei hän ole kampausten tekijä ja suositteli kollegaansa, joka on yksi alansa huippuja. Varasin hääkampaus- ja meikkiajan sekä koeajan. Koekampauksen ja varsinaisen hääpäivän välille jätin paljon tilaa, mikäli mieli sattuisi siinä välissä muuttumaan. Harmikseni pari kuukautta ennen häitä joutui tämä varaamani henkilö perumaan, hyvästä syystä.


Olin varannut kaasoilleni ja äidilleni kampaajan ja meikkaajan Olet ihanasta. Loistavinta kampaamossa on se, että he tulevat sinne missä meikattavat on. Tämä helpottaa ihan valtavasti aikataulussa pysymistä. Laitoin Olet ihanaan viestiä, josko minäkin mahtuisin tähän samaan päivään ja heille tämä sopi paremmin kuin mainiosti. Harmikseni koekampaus- ja meikkiajan sain vasta toiseksi viimeiselle viikolle ennen häitä. Kerroin Suviannelle heti kampaamon mentyäni että osaan olla tarkka ja vaativa. Koekampaus ei saanut minua heti vakuuttuneeksi ja lähdin paikalta vähän ristiriitaisin mielin. Sovimme Suviannin kanssa että häiden aamuna teemme kampausta pikkuhiljaa, välillä peilin edessa mallaten. Koemeikki puolestaan oli täydellinen, meikkaajanani toimi Tiina, joka kesän jälkeen muutti Mikkeliin ja tekee keikkaa nyt siellä, Meikissä muutimme hääpäivänä vain luomivärin sävyn lämpimämmäksi.

Hääkampauksessa on mielestäni tärkeää:
- pysyvyys, kuvia otetaan pitkin iltaa ja hiusten pitää pysyä menossa koko päivän.
- olet itse täysin sinut kampauksen kanssa, jos kampaus on mielestäsi ihan hyvä, eikä todella hyvä, niin sano siitä. Sekä sinulle, että tekijälle jää paljon parempi mieli kun tuloksesta pääsee yhteisymmärrykseen.
- kampauksen tyyli sopii hääpukuun, millaiset olkaimet, leikkaus. tyyli. Mitä halutaan korostaa?

Kaikki kuvat Asta Karell Photogaphy - ethän kopioi.

Olet ihanan tytöt valikoituivat ystävieni avustuksella. Vuoden 2013 ystävämorsiamista kaksi oli käyttänyt Olet ihanaa. He kehuivat tekijöitä todella paljon ja heidän hiuksensa näyttivätkin hääpäivänä ihanilta ja heidän näköiseltään. Kriteereinäni oli suosittelujen lisäksi se, että tekijät tulevat meille. Edestakaiseen matkusteluun saa käytettyä ihan valtavan määrän aikaa, varsinkin keskellä tapahtumarikasta päivää Helsingissä. Tämä oli jälkikäteen ajateltuna paras oivallus päivää ajatellen. Minun lisäkseni meikattiin ja kammattiin äitini ja kaksi kaasoani sekä mieskaasoni puuteroitiin.

Häämeikissä mielestäni tärkeää on:
- pysyvyys, näin riittää että illan aikana vain poistaa mahdollista kiiltoa puuteripaperilla ja lisää huuliin kiillettä tai punaa.
- hyvä ja raikas pohja, meikki ei pakkaudu luomiin tai tee ihostasi harmaata.
- näytät meikissä itseltäsi, uusimmat meikkitrendit on toki kivoja, mutta onko koko luomen värjääminen pastellisävyillä kuitenkaan sinun juttusi?

Oliko muille kampaajan valintä helppoa?


3 kommenttia:

 1. Kampaajan valinta oli minulle ainakin aika vaikeaa. Mulla ei ole omaa luottokampaajaa vaan olen kalunut erilaisia salonkeja pitkin Helsinkiä vuosi saatossa. Itse halusin myös löytää kampaajan jolla a) olisi selkeä hinnoittelu, ei mitään "juhlakampaus: 25- 350 €, tule juttelemaan" tyyppistä b) mielellään kampauksen ja meikin kotiin. Olet ihana, joka teki myös minun kaason ja minun meikin ja tukan, löytyi googlettamalla ja olivat saaneet monissa paikoissa kehuja. Kävin kerran leikkaamassa ja värjäämässä hiukset ennen häitä jotta saisin vähän tuntumaa siitä minkälaista porukkaa Olet ihanan-tytöt on, ja koekampaus ja meikki tehtiin hääviikolla. Olin tosi tyytyväinen heidän työn jälkeen, erityisesti meikki oli upea ja pysyi moitteettomana koko päivän (mitä nyt vähän puuteria ja kiiltoa huuliin lisäilin) kampaus oli myös omasta mielestäni ihana, harmi vaan että hääpäivän kova tuuli pörrötti hiuksen pintaa valokuvauksen aikana. Sen huomaa joissain hääkuvissa, ja se jälkikäteen vähän ärsyttää mua. Mutta, tämä siis ei ollut mitenkään heidän työstään riippuvaista.

  Toinen juttu joka oli mielestäni ärsyttävää ja turhauttavaa kampaaja- ja meikkiaikaa buukatessa. Kukaan ei halunut varata aikoja niin aikaisin kun minä olin liikenteessä, ja sainkin monta semmoista "palataan asiaan sitten ennen teidän häitä" tyyppistä vastausta. Gaah! Miksi ei vaan kerralla sopia että tulen koekampaukseen silloin ja hääpäivän saavutte kello XX meille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vaihdellut kampaajia hyvin paljon Helsingissä. Vaaleaksi värjääminen on monelle yllättävän vaikeaa ja tulokset ovat olleet kaikkea keltaisen ja oranssin väliltä violettiin. Syynä vaihtamiseen on ollut myös joidenkin kampaamoiden järkyttävät hinnat. Löysin heti häiden jälkeen itse asiassa uuden "luottokampaajan" ja nyt on hiusongelmat pelastettu pitkäksi aikaa.

   Suomen sääolosuhteet saa hiukset nopeasti pörröiseksi. Minunkin hiukseni menivät ajelun ja venematkan jäljiltä vähän sekaisin. Kuitenkin kuvia katsellessani, niin oli mennyt muiltakin vierailta. Eli ihan samaa pörröpääsakkia oltiin :)

   Alkuperäinen kampaaja varattiin edellisvuoden heinäkuussa eli yli vuosi ennen häitä. Samalla varattiin myös koeaika. Kuitenkin peruuntuminen tuli niin myöhään että olisi ollut lähes mahdotonta löytää uusi noin lyhyellä varoitusajalla. Onneksi olin varannut Olet ihanan kaasoilleni..

   Poista
 2. Ritoot
  I like her hair the hair dresser is doing good job and I like her make up too
  http://www.ritoot.com/blog/

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...