keskiviikko 13. elokuuta 2014

Tapaaminen valokuvaajan kanssa

Tapasimme eilen häävalokuvaajamme Asta Karellin juhlapaikassamme Boathousessa. Kävimme läpi päivän runkoa ja aikataulua ja mietimme sopivia kuvauspaikkoja sekä listasimme pari juttuja jotka haluamme kuvattavan. Näitä ovat muun muassa vieraat kirkon portailla yhteiskuvat auringonlaskussa, kuvat kaasoista ja bestmaneista sekä kuvat vanhempiemme ja Karrin sisarusten kanssa. Asta tulee heti aamusta kuvailemaan valmistautumistamme kaasojeni kanssa ja on mukanamme koko päivän, joka on aivan mahtava juttu, sillä näin ei tarvitse miettiä että tuleekohan se ja se nyt kuvattua. Jäi kaiken kaikkiaan huippufiilis.

Astan löysimme kun hän kuvasi ystävämme häät 2010 ja tykästyin hänen kuviinsa jo silloin. Tällöin ei olleet omat häät vielä aivan nurkan takana, mutta harvoin sitä häävalokuvaaja jää näin mieleen, vaikka kymmenissä häissä olemme olleet. Kirjoitein blogiini tasan vuosi sitten elokuun 13. päivä 2013 blogikirjoituksessani Astasta näin: Asta Karell Photography kuvasi ystäväni häät pari vuotta sitten. Hän jäi mieleen todella lämpinä ja osaavana kuvaajana. Hän oli paikalla koko päivän ja illan. Kuviiin tallentuneet tilanteet olivat aitoja eikä kuvattavat usein huomanneet kuvaajaa lainkaan. Hänellä on myös taito saada kuvattavat rentoutumaan. Loput kirjoituksesta täällä.

Ihastuin muuten alla olevaan, facebookista löytämääni kuvaan. Ihan mahtavaa mustaa huumoria! kuva


Sain väsytysvoiton Karrista, kun hän suostui first look kuvauksiin eli kuviin, joissa sulhanen ja morsian näkevät ensimmäistä kertaa toisensa. Olin ehdottanut tätä jo hyvin, hyvin pitkään, mutta sulhoni piti tiukasti päänsä ja haluasi ensinäkemisemme olevan vasta kirkossa. Romanttinen idea, mutta siinä on kaksi ongelmaa: minun hermoiluni sekä se ettei hän ehdi ajella hienoa autoamme kovinkaan kauaa, jos ensimmäiset kuvat otetaan vasta kirkon jälkeen... Onneksi Asta oli täysin samoilla sävelillä mukanamme ja palaverin jälkeen lähdimme keskustaan porukalla katselemaan kivoja kuvauskohteita. Kansalliskirjaston pirulainen on kiinni melkein ensi vuoden loppuun asti ja haaveeni kuvauksista siellä mureni sen siliän tien... Lähdemme huomenna vielä katselemaan paikkoja, onneksi pari vahvaa ehdokasta tuli kirjaston tilalle. Jos teille tulee jotain mieleen, niin kertokaa ihmeessä! Haemme siis paikkaa Tuomiokirkon lähettyviltä.
9 kommenttia:

 1. Meilläkin jäi muutama kva ottamatta häähulinassa, joten suosittelen tekemään ajatuksella listan kuvaajalle niistä must-kuvista etukäteen :). Meilläkin oli lista, mutta olin unohtanut siitä muutaman jutun :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo ammattilainen listojen suhteen, en niinkään sen sisällön vaan niiden määrän ansiosta :D Jokaiselle on oma lista tehtynä :D

   Poista
 2. Yliopiston päärakennuksen vanha puoli (Senaatintorin puolella) on kaunis, uusklassinen sisältäkin. Kaaria, patsaita, valoisa portaikko.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävimme katsomassa montaa paikkaa ja neuvotellaan lauantain aukiolosta :D

   Poista
 3. Ihan mahtava tuo kuva :D

  Toivon todella, et teillä menee kaikki nappiin. Mulla on itellä nyt ihan kamalan epävarma olo meidän kaikista kuvista. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eih :( Toivotaan nyt parasta, turha murehtia etukäteen.

   Poista
 4. Kuvaajamme oli paikalla häissämme lähes 12 tuntia ja siitä huolimatta osa kuvista mitä suunnittelimme jäi toteuttamatta. Toisaalta saimme varmasti upeita kuvia tilanteista joita emme edes osanneet odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se. Liian tarkkaan harkitut kuvat on monesti luonnottomia. TIlannekuvat ovat minusta parhaita. Toki tiettyjä juttuja olen jo listaillut mitä haluamme kuvattavan, niitä ei ole montaa.

   Poista
 5. Mäkin tykkään paljon Karellin kuvista! Niistä jotenkin välittyy tunnelma ihan eri tavalla kuin muiden kuvista. Tulee tunne, että tuntisi itsekin kuvauskohteen, vaikkei olisi koskaan ihmistä livenä nähnytkään! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...