maanantai 13. lokakuuta 2014

Morsiusdieetti

...kevennys, detox, häädieetti, mitä näitä nyt on. Monelle morsiamelle laihdutuksesta hääpäivää varten on tullut pakkomielle. Halutaan mahtua mittoihin joita puntari ei ole näyttänyt moneen vuoteen. Tämä on jopa johtanut kierteeseen että on herkuteltu paljon ennen dieettiä ja alettu sitten laihduttamaan todella niukkakalorisella kaalikeittokuurilla kuukausi ennen häitä. Eihän siitä tule kuin kiukku.

Kaksi kuukautta ennen häitämme jätin alkoholin, sokerin sekä valkoisen viljan pois ruokavaliostani, sillä halusin että ihoni olisi hyvässä kunnossa hääpäivänä. Alkoholi erityisesti kuivattaa ihoa valtavasti ja tämä jo ennestään pintakuivaan ihoon yhdistettynä ei sitä ainakaan paranna. Viimeisen kuukauden ajaksi vähensin myös muita viljoja ja jätin suolan kokonaan pois ruokavaliostani. En ole käynyt vaa'alla varmaan yli puoleen vuoteen enkä käynyt nytkään. Halusin että oloni olisi energinen ja ennen kaikkea että kroppani voisi mahdollisimman hyvin.

Miten kävi? Ihoni on aina ollut hyvässä kunnossa, sillä juon paljon vettä, kolmisen litraa helposti päivän aikana. Mutta nyt ihoni hehkui ja se säilyi kosteana ja kiinteänä koko päivän. En kärsinyt missään vaiheessa nälästä, väsyneisyydestä, turvotuksesta tai hankalasta olosta. Nukuin todella hyvin ja olin energinen koko ajan heti herättyäni.

Kahdessa kuukaudessa koin että elimistöni puhdistui ilman mitään sen ihmeellisempiä tekoja ja kommervenkkejä. Kaksi kuukautta kun on kuitenkin todella lyhyt aika. Kun jätin sokerin ja suolan pois, siis lisätyn, en tarvitse mitään muutakaan makeutusta smoothieihin tai jogurtteihin vaan ne maistuvat parhaalta luonnollisena. Samalla tuntuu että makuaistini on herkentynyt ja maistan helposti uusia makuja sekä liikasuolaisuuden. Olen puhdistuksen jälkeen koettanut etsiä kaupoista leipää joissa ei ole sokeria, hiivaa tai vehnää, osoittautui muuten yllättävän haasteelliseksi.

Tämän kuurin "huonot" puolet tulivat vastaan häiden jälkeen. Tulin todella pahoinvoivaksi syötyäni pitsan, leipää en voi syödä edelleenkään ilman vatsakipuja, makeasta puhumattakaan. Aamuinen puurokaan ei aina tuo parasta oloa, mutta se maistuu niiiin hyvälle. Kuuntelen omaa kehoani enkä ole ollut ikinä mikään suuri leivän syöjä, mutta nyt jää se vähäinenkin pois.

8 kommenttia:

 1. Ihailen kyllä sun itsekuria. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä edes hirveästi itsekuria tarvita. Kaksi kuukautta on yllättävän lyhyt aika...

   Poista
 2. Tuon leivän kanssa on kyllä tosi mielenkiintoista, miten se aiheuttaakin kaiken maailman oireita, kun siihen palaa, mun pahimpana aivan tappava närästys. Kunnes siihen "tottuu"... Mahtava itsekuri sulla kyllä tosiaankin on ollut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut koko aikuisiän huono leivän kanssa ja nyt se sai viimeisen niitin. Noh, eipähän sitä enää kaipaakaan :)

   Poista
 3. Komppaan mitä sanot, mihinkään viime hetken poppakonsteihin on aivan turha ryhtyä. Itse uskon kolmen suoraan; tasainen ateriarytmi johon kuuluu ravinnerikasta ruokaa (pitää suolaisen, makean ja pullamössöhimon loitolla) säännöllinen liikunta sekä hyvälaatuinen uni. Hiilarit ja sokeri vaikuttavat heti ainakin minun olooni, vatsa turpoaa ja ihostani näkee heti jos elän pelkällä pitsalla, pastalla tai vaalealla leivällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä, ellei ruokavalio ja elintavat ole jo ennestään kunnossa niin sitten kuntokuuri voi olla paikallaan, mutta jos näistä huolehtii niin mihinkään poppaskonsteihin ei ole tarvetta.

   Poista
 4. Oon vasta äskettäin aloittanut puhtaamman ruokavalion ja karsinut nimenomaan leivästä yms hiilaireista. Ja kuinka järkkyä onkaan huomata, jos viikonloppuna vähän höllää ruokavaliota, kuinka kipeäksi sitä tuleekaan! Aika herättävää, tai kun ennen muun muassa just toi leipä on kuulunut jokapäiväiseen ruokavalioon.... O.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä! Ihan hullua mihin kaikkeen elimistö tottuukaan jos sitä vaan kuuntelee..

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...