sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Häämatkamme Roomaan, osa 3 Vatikaani

Viimeisenä Rooman reissullamme kävimme Vatikaanissa ja täytyy sanoa että pidin paikasta järkyttävästä turistimäärästä huolimatta hyvin paljon. Ostimme liput etukäteen netistä hotellimme respan suosituksesta ja pääsimme sisälle viidessä minuutissa. Muutoin jonotus olisi ollut pahimmillaan tuntien mittainen. Luimme että Vatikaanin posti on paljon Italian postia tehokkaampi, sillä Vatikaanin postin hoitaa Sveitsin posti. Tämän lisäksi kortteihin tulee uniikki leima. Pakkohan kortit oli silloin lähettää Vatikaanista.

Onneksi Vatikaani-päivänämme satoi vettä, sillä museossa olisi varmasti ollut kuuma. Ihmisiä ja turistiryhmiä oli valtavasti. Arkkitehtuuri oli todella kaunista ja suurin osa ajasta meni tuijotellessa kattoon. Yli kolme tuntia meillä meni, jonka jälkeen nälkä taas iski ja löysimme ihanan pienen pappien suosiman ruokapaikan muurien takaa. Viimeisenä päivänä kävimme ystäviemme kanssa lounaalla, jotka tulivat Roomaan lähtöpäivämme aamuna. He olivat pitäneet hyvää huolta kisustamme meidän poissaollessamme ja halusimme kiittää heitä tarjoamalla lounaan.

Niin ja sananen hotellista! Olimme Isa Design Hotellissa, joka sijaitsi tosiaan Vatikaanin puolella jokea. Hotelli oli todella ihana ja erityisen ihanan siitä teki joka aamu kattoterassille katettu aamiainen. Kattoterassilta oli näkymä Vatikaaniin ja ympäri tällaiselle hedelmähirmulle aamiainen oli taivas tuoreine hedelmineen ja marjoineen.

Huoneessamme oli pyöreä sänky sekä poreamme ja makuuhuoneesta ja kylpyhuoneessa oli terassit kukkaistutuksineen. Hauskan pyöreästä sängystö teki se että se pyöri! Ihan oikeasti pyöri, siinä pääsi sisäinen lapsi valloilleen joka päivä. Poreamme teki hyvää koko päivän kävelyn jälkeen, kylpyvaahtoa ei ehkä olisi niin paljon kannattanut laittaa, sillä sitä tuli sitten koko kylpyhuoneen verran.

Häämatkan jälkeen nukuimme koko seuraavan viikonlopun kissa kainalossa. Lauantaina heitimme pikaisesti hääpuvun pesuun ja sitten takaisin lounassalaatin haun kautta kotiin. Hääviikko, järjestely ja itse häät veivät kyllä kaikki mehut ja täysin palautunut olin vasta pari viikkoa häiden jälkeen.


2 kommenttia:

  1. Täällä toinenkin joka tykästyi vatikaaniin ja sen mahtavuuteen:) upea hotelli indeed:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...