perjantai 3. lokakuuta 2014

Häämatkamme Roomaan osa 2

Toisena päivänä kiertelymme jatkui ja menimme tuntemattoman sotilaan muistomerkille ja siitä Rooman raunioita pitkin Colosseumille. Kaikenlaisia opastuksen tarjojia oli jopa ihan ärsyyntymiseen asti, mutta +30 asteen lämmössä ei kiinnostanut lähteä opastetuilla kierroksille vaan päädyimme vain ihastelemaan rakennuksia ja raunioita ulkoapäin. Jokaisen päivän kohokohtia olivat tietenkin nähtävyyksien lisäksi ruokailut. Colosseumin lähettyviltä löysimme ihanan ravintolan, jossa iäkäs tarjoilijamme Franco jäi hyvin mieleen. Ruoka oli joka paikassa ihan tajuttoman hyvää. Söimme pitsaa, pastaa, lasagnea, salaattia sekä 11 ruokalajin aterian fuusiokeittiöstä matkamme aikana. Tällaisille herkkusuille paras mahdollinen paikka siis.


Matkan varrella satuimme kissapuiston kohdalle, jossa oli löytökissoja tusinoittain. Paikallinen eläinjärjestö piti niistä huolta, rokotti, ruokki ja leikkasi kissat, jotteivat ne leviäisi. Onneksi oma kotipossumme, jonka joku kissaksikin tunnistaa, oli hyvissä käsissä kahden hoitajansa kanssa kotona.

Kävelyä tuli joka päivälle hyvin, hyvin paljon. Paras vinkkini Roomaan on ottaa kartta mukaan ja lähteä kävelemään, emme käyttäneet matkan aikana kuin kerran taksia, muutoin kävelimme joka paikkaan. Rooma on sen verran erikoinen kaupunki rakenteeltaan että ilmansuunnat ovat välillä täysin hakusessa ja huomaakin kävelleensä viimeisen vartin aivan päinvastaiseen suuntaan kuin oli tarkoitus. Toisaalta juuri tämä Rooman kaduille eksyminen on oma kokemus sinänsä.


2 kommenttia:

  1. Upeita nähtävyyksiä! Mekin menemme häämatkalle Roomaan, en millään malta odottaa. Colosseumin näkemistä odotan ehkä eniten ja tietty syömistä, herkkusuita kun mekin ollaan. Hei muuten, mikä tuon löytämänne ravintolan nimi on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi Karri laittoi kaikki ravintolat talteen Swarmiin, sieltä oli hyvä tarkistaa ;) Ravintolan nimi oli Angelino ai Fori. Rooma on hyvä valinta!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...