keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Ruskettunut morsian

Tässä säässä on hyvä muistaa nesteyttämisen lisäksi ruskettuminen ja erityisesti ne rusketusrajat. Olen tänä vuonna vältellyt aurinkoa tietoisesti, se ei tosin ole ollut aina helppoa. Lenkille on paha lähteä pitkähihaisessa. Auringon välttelyn lisäksi olen vaihdellut toppien ja mekkojen malleja ja suosin leikkauksia, jotka ovat lähellä hääpukuni yläosaa. Lisäksi rasvaan uin aurinkorasvassa päivittäin ja en kulje mihinkään ilman isoa hattuani. Uiminen maauimaloissa on osaltani kielletty, sillä uimapuvun ristiselkä on todella kiva kuvio.


kuva


MUTTA entä jos niitä rusketusrajoja on kuitenkin jo tullut. Mitä tehdä? Mikäli rajojen häivytykseen on aikaa yli viikko, löytyy apu asteittain ruskettavista voiteista.  Mikäli aikaa on alle, voi apua löytyä nopeista itseruskettavista, tosin en tiedä uskaltaisinko itse. Tee näin: Kuori ihosi suihkussa, jotta auringossa kuivunut ihosolu kuoriutuu kokonaan pois. Suihkun jälkeen anna ihosi kuivua vähintään puoli tuntia, älä laita kosteusvoidetta ollenkaan. Lisää asteittain ruskettavaa voidetta vain ihon vaaleampiin kohtiin, eli kohtiin joissa rusketusrajat on, vaahtomuovipäisellä meikkisiveltimellä. Anna kuivaa pari tuntia ja tarkista rajan näkyvyys. Tämän saattaa joutua toistamaan parikin kertaa, mutta ainakaan ei käy niin että rusketusrajojen kohdat ovat nyt tummemmat. Jatkossa käytä olkaimetonta toppia tai mekkoa aina auringossa ollessasi, tai peitä yläosa kokonaan.

Onko teillä hyviä vinkkejä rusketusrajojen poistamiseen vai näkyykö rajat jo?
10 kommenttia:

 1. Reilu viikko vielä eikä vielä ole rajoja missään, missä niitä ei kuuluisi olla! Tosin aurinkoa en tänä kesänä ole edes ehtinyt sen kummemmin palvomaan, hieman väriä on tullut ihan normaalisti ulkoillessa. Mutta tietynmalliset topit ovat olleet must tänä kesänä, muita leikkauksia ei ole ulkona ollessa edes näkynyt. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä! Aika rajalliset mahdollisuudet ollut toppien kanssa tänä kesänä. Minulla on vielä koko elokuu aikaa, jolloin on tarkoitus osallistua mm. Flowhun, jolloin tulee oltua ulkona koko viikonloppu. Saas nähdä millaiset rajat sieltä saattaa tulla..

   Poista
 2. Meillä onneksi satoi oikeastaan koko häitä edeltävät viikot. :D Siinä ei paljoa ehtinyt brunaa saamaan pintaan. Vaan eipä sillä, kyllä mä jo keväällä jännitin rusketusrajoja ja mietin, miltä ne näyttäisi hääpuvun kanssa... Mutta onneksi sade väistyi hääpäiväksi, saatiin aurinko ja nyt sitten nämä helteet! En kehtaa edes kertoa, kuinka mustaksi paahduin, rusketusrajoineen päivineen, heti häiden jälkeen. :D

  Mutta ihan hyviä nuo vinkit, jos hääpäivä on vielä edessä ja rajoja onkin tullut. Onneksi myös kuvankäsittely on käsittääkseni tänäpäivänä aika armollinen, ja silläkin saa ihmeitä aikaiseksi, jos muu ei auta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvankäsittelyllä saa ihmeitä aikaan virallisiin kuviin, mutta sitten on ne muiden ottamat kuvat vielä...
   Menen samantien stadikalle uimaan satoi tai paistoi kun häät on ohi! :D

   Poista
 3. Tähän mennessä olen onnistunut välttämään rumat rajat irroittamalla biksuista olkaimet. Sen sijaan olen kuitenkin onnistunut saamaan naamaan ne surullisen kuuluisat hiihtäjän rajat, aurinkolaseita nimittäin. No onneksi häihin on vielä reilusti aikaa, kyllä nuo naamarajat tuosta häviää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvojen rajat voi aina peittää meikillä, naisilla on helppoa onneksi sen suhteen! Karrilla on vain toisella puolella kasvoja lasien sangan rajat.. pöljäke.

   Poista
 4. Menin polttamaan itseni purjeveneellä, kun en ollut laittanut aurinkorasvaa kaulasta alaspäin ollenkaan. Ajattelin heti, että auts, tämä ruokalappu se vasta hyvältä näyttäisi hääpuvun kanssa, onneksi en siis ole tämän kesän morsian. Se oli hyvää oppia itselle :D Itse en siis niinkään rusketu vaan palan, mutta jos aurinkorasvaa käyttää kunnolla, väri ei kiinnity juuri ollenkaan. Kasvot mullakin ottaa väriä, mutta meikit onneksi pelastaa tilanteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts. Rajat tulee ihan huomaamatta kun ulkona viettää niin paljon aikaa luonnostaankin. Se on monen ihmisen polttanut että ei käytä rasvaa, muuten ei rusketu.

   Poista
 5. Minulle tuli ihan karmeat rusketusrajat (oikeasti voisi sanoa jo, että palorajat...) viime viikolla melontaretkellä. Tyhmä olin, enkä tajunnut laittaa aurinkorasvaa... Onneksi ennen häitä koko alkukesä oli kylmä ja sateinen, niin ei tarvinnut paljoa rusketusrajoista olla huolissaan. Sen sijaan juhlittiin talvenkalpealla iholla :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvenkalpea voittaa aina näkyvät rajat! Vielä heinäkuu pitäisi kärvistellä varjossa ja sitten voin mennä Roomaan ottamaan sellaiset rajat että oksat pois, kun ei tarvitse enää huolehtia.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...