maanantai 3. maaliskuuta 2014

Miehen puku löytyi!

Kiersimme lauantaina pukuliikkeitä etsien miehelle pukua häihin ja se löytyi! Menimme ensimmäisenä Saumaan Bulevardille, sillä siellä on vielä tämän viikon -20% mittatilauspuvuista. Olimme molemmat ihan varmoja että täältä se löytyy eikä missään enää tarvitsisi käysä. Liikkeessä oli paljon kuhinaa ja katselimme erilaisia valmispukuja ja lopulta mittatilausmallistoa. Kankaita oli miljoona ja kävimme läpi satoja kangastilkkuja ikkunan vieressä, luonnonvaloa etsien. Kankaan tuli olla sininen, täyttä villaa, hiukan kiiltävä, ehkä liituraitaa, muttei kuitenkaan sellaista kuin Wolf of Wall Streetissa. Ihastuimme jo yhteen kankaaseen, mutta se ei kuitenkaan sykähdyttänyt. Lisäksi puvun hinnaksi olisi tullut tuplat melkein vastaavan jo Schoffasta löytämäämme kankaaseen. Oli hankalaa kuvitella kangasta koko pukuna ja jotenkin kankaiden paljous vain sekoitti. Päätimme mennä ikisuosikkiimme Bar 9:in syömään ja jatkaa sen jälkeen matkaa.

Tällä hetkellä pukuvalikoima on kaupoissa parhaimmillaan. Huhti-toukokuu alkaa olla jo myöhäistä ja hääpuku on asia mitä ei kannata jättää juhannuksen jälkeisiin alennusmyynteihin edullisemman hinnan toivossa. Menimme seuraavana Mannerheimintiellä sijaitsevaan Soloon. Halusimme nähdä miltä erilaiset kuosit näyttävät kokonaisena, jotta osaisimme kankaan sen perusteella valita. Slimmejä mallistoja ei ole olemassa kovinkaan montaa ja mies kokeili perinteistä Tiger of Swedenin malliston uutta sinistä väriä. Takki oli kiva, mutta materiaalin karkeus, vaikka täyttä villaa onkin, ei ole tarpeeksi juhlava sulhaselle. Tigerit ovat muutenkin melkein joka päivä miehellä töissä päällä, niin niiden juhlavuus on sen vuoksi kadonnut.

Sitten ystävällinen myyjämme toi toisen puvun, täysin toiselta merkiltä ja mallistolta. Mies laittoi sen päälle ja se oli siinä! Tiedättekö mitä minä tein? No itkin. Ihan oikeasti, kuinka herkkä ihmisen pitää olla että itkee nähdessään poikaystävänsä puku päällä? Sanomattakin selvää oli että se oli siinä. Kangas oli mieletön, hiukan erilainen, jotain mitä en ollut ennen nähnyt, mutta samalla trendikästä ja uutta. Täydellinen. Saamme noutaa puvun ensi viikolla räätälöinnin jälkeen.

Puvun ostamiseen kannattaa käyttää siis aikaa ja tutkailla ja kierrellä ja ennen kaikkea olla rehellinen itselleen. Asiakkaalla on aina oikeus miettiä ja jättää päätös tehtäväksi myöhemmin. Puvun kankaassa ei saa olla materiaaleja, jotka rypistyvät helposti, kuten pellava. Tekokuiduista en edes aloita paasaamaan. Tutkaile kangasta AINA luonnonvalossa. Liikkeiden halogeenivalot vääristävät aivan hurjasti ja todellisuudessa ostamasi harmaa puku voikin luonnonvalossa olla kiiltävän hopea. Alla pieni taulukko asioista, joiden tulee aina olla kunnossa.


Nyt on sekin asia hoidossa! Ihanaa, näin ne hommat etenee!!


15 kommenttia:

 1. Hyvä ja ajankohtainen postaus!
  Sulla on kyllä ollut unelmareaktio <3 <3 <3
  Tästä inspiroituneena ajattelin kokeilla lähtisikö pete pukukaupoille kiertelee tällä viikolla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli! Ihmettelin itsekin että mistäs tämä tunnelataus nyt tuli.

   Nyt shoppailemaan! Ihanaa on itse istua siellä sovituskopin ulkopuolella eikä tarvitse sovitella hiestä märkänä mitään. En ymmärrä mitä miehet valittaa :D

   Poista
 2. Voi vitsi onpa kiva kuulla, että se täydellinen puku löytyi! Meillä ollaan kyllä samoilla linjoilla, että miehenkin puku saa maksaa, kunhan se on laadukas, täydellisesti istuva ja myös käytännöllinen tulevaisuudessa! :) Ihana tuo sun reaktio, toivottavasti koen itsekin jotain sellaista sitten joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin vaan koko ajan että siinä se nyt on, tuolta se sitten näyttää kun näen hänet alttarilla....

   Poista
 3. Ihanaa, että löysitte molemmille mieleisen puvun. Mahtavaa, en malta odottaa näkeväni sen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies ei malta olla laittamatta pukua päälle :D Puoli vuotta vielä...

   Poista
 4. Mahtavaa, että nyt on hyvä puku hommattuna! Tuo reaktiosi on kyllä ollut varmasti niin liikuttava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tosiaan hyvä olo! Puku on miehelle tosi tärkeä juttu!

   Poista
 5. Loistavaa! Tiedän tasan fiiliksen, sillä me tulimme juuri pukuostoksilta ja samoin onnistuneilta sellaisilta! :) Ei puku miestä tee, mutta hyvältä se vaan näyttää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan, mutta kyllä istuva puku on aina istuva puku ;)

   Poista
 6. Mahtia! Hyvällä ammattitaitoisesta myyjällä taisi olla näppinsä pelissä? Anyway, Jee pukulöydölle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanotaan, että siinä kahden kerroksen pukuviidakossa ei olisi kauaa jaksanut :D

   Poista
 7. Hieno homma, etät puku löytyi! Yksi rasti taas ylivedettävänä :) Olet kyllä ihanan herkkä, kun noin liikutuis sulhasen puvusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ne myyjät eivät nähneet minun reaktiota! Varmaan olisivat miettineet että taas yksi hullu morsian lisää :D

   Poista
 8. Huippua, että puku löytyi. Ja tosiaan hyvä, että olitte sitä hakemassa ennen yo-kauden alkua, varastot alkaa huveta juuri kohtapuoliin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...