perjantai 13. kesäkuuta 2014

Entä jos sataa??

Tätä on pakko miettiä, sadetta syyskuussa. Ei mitenkään mahdotonta. Viime vuonna 6.9. oli +22 astetta lämmintä ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta, pidimme nimittäin kirjaa. Sadehan ei sinällään haittaa, laivastamme löytyy katto, samoin juhlapaikasta ja vuokraamastamme autosta. Valkoisia sateenvarjoja on eteinen pullollaan. Ongelma tulee kuvien ottamisessa. Olimme suunnitelleet jotain kaunista merellistä maisemaa taaksemme ulkoilmassa, entäs jos sataakin, siis ihan kunnolla?


kuva


Vaihtoehtoja on monia ja niitä ollaan pohdittu yhdessä. Yksi niistä on Tuomiokirkon krypta, jossa tosin on heikohko valaistus, joten en tiedä miten se toimisi käytännössä. En ehkä kuitenkaan halua hääkuviani täysin maan alla pimennossa.

kuva


Venevajoja Helsinki on pullollaan. Se sopii ainakin teemaan ja siellä on tilaa. Tosin loisteputkivalaistus ei ole kovin imarteleva. Onneksi on photoshop tai paint.

kuva


Ulkoilmassa toimivat Tuomiokirkon pylväiden antama suoja, erilaiset puiset siltojen levähdyspaikat (mikä näiden oikea nimi oikein on?) sekä tietenkin ne sateenvarjot, mikäli ei enää haittaa että helmat kastuu.

kuva


kuva


Onko mitään hyviä ideoita? Mitä lähemmäksi häitä mennään sen heikommaksi ideaputki käy.


7 kommenttia:

 1. Minä olen jotenkin niin vakuuttunut, että meidän hääpäivänä paistaa aurinko, etten kunnollista varasuunnitelmaa ole meidän kuvaukselle onnistunut tekemään. Ja pitkähihainen/ huivi/ muu lämmike on hankkimatta, apua, tarviinko sellaisen?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kun tuolla ulkona tulee tuota vettä koko ajan niin iskee realiteetit vastaan. Tosin monesti menee niin että jos varustautuu ihan kaikkeen niin sitten on hyvä ilma! Olisikohan kumpparit liioittelua?

   Poista
 2. Viime kesänä, jos nyt vaan oikein muistan, niin jokainen lauantai oli aurinkoinen ainakin syyskuun puoliväliin asti, ainakin Tampereella. Mietin silloin jokaisena lauantaina et onpa ihana keli häille! Toivottavasti tänä vuonna olis samanlailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Tähän luotan minäkin että yleensä kesäkuu sataa ja sitten syksyä kohti paranee. Toivon vain ettei sitä vettä tule kaatamalla...

   Poista
 3. Ai vähän mä oon urpo! Mä oon koko aika vaan psyykannu itteäni siihen että jos sataa niin sataa ei sille mitään voi ja ajatellut just että no onhan meillä katto pään päällä. (Vihkiminenhän meillä on ulkona, mutta en oo osannut VIELÄ stressata sitä) mutta tuota valokuvaus hommaa mä en oo osannut ajatella yhtään!
  Minkään näköisiä vinkkejä mulla ei oo heittää, mutta kiitän tästä muistutuksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se! Kun tekee mahdollisimman paljon varasuunnitelmia, niin ei enää ylläty sitten mistään :D

   Poista
 4. Ei todellakaan kannata tuudittautua siihen, että ilmat paranee syksyä kohti, "koska yleensä ja aina ennenkin". Vuodet eivät ole toistensa veljiä, piste. Kesäkuussa 2006 oli todella lämmintä ja helteistä, istuttiin lukioporukassa joka ilta puistossa piknikillä. 2010 oli lämmintä ja aurinkoista vielä lokakuun 2. ja 9. päivä, kun opiskelukaverieni häitä juhlittiin. Vuonna 2002 syyskuun viimeisenä viikonloppuna oli +20 astetta, mutta viikkoa myöhemmin lunta maassa. Viime vuonna oli tosi aurinkoinen vapunpäivä, tänä vuonna satoi räntää. Helsingissä on syyskuussa keskimäärin 14 sadepäivää. Siis sadetta tilastollisesti joka toinen päivä. Vähiten sataa tilastojen mukaan huhti-toukokuussa, mutta silloinkin sadepäiviä on 11 kuukaudessa. Siis keskimäärin enemmän kuin joka kolmas päivä. Ei Suomessa kannata ulos suunnitella yhtään mitään, jos ei varasuunnitelmaa tee siinä samalla.

  Ne siltojen katokset ei auta kovalla sateella mitään, tuli todettua Seurasaaressa viime kesänä :D Oli heinäkuinen lauantai-iltapäivä ja siihen sitten räjähti tosi kova ukkoskuuro. Häätkin siellä jollain parilla oli. Sateenvarjokin olisi auttanut sillan katoksia enemmän. Tuomiokirkon kryptassa saisi varmasti ihan kauniita kuvia, jos teille sattuu kaatosade. Ammattikuvaajilla on kalustoa hämäriä tiloja varten.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...