tiistai 27. elokuuta 2013

It takes two

Tarkoitus on ottaa rennosti ja järjestää kahden ihmisen ihana juhla heidän omalla tavallaan. Satoi tai paistoi...

Näin kuvailen häitämme profiilissani, mutta mitä kaikkea se tarkoittaa? Onko se rennosti ottamista että alkaa pitää blogia ja suunnittelee (ja tilailee) asioita ennakkoon? To do-listaan on tullut monta ruksia kuluneen kuukauden aikana ja syy tähän on opiskeluissani. Gradusemma alkaa syyskuussa ja silloin en halua miettiä hotellihuoneiden, kuljetusten ja muiden varaamista vaan keskittyä siihen kouluun. 

Mutta tämä koskee vain minua. Harmittavan usein häät on tehty morsiamen ympärille ja mies ei tunne paikkaansa kovin kotoisaksi. Selvää on että tämä on kahden ihmisen juhla ja kaiken minkä mieheni haluaa päättää hän saa päättää. Meidän ajatuksemme hääleikeistä, musiikista ja vieraslistasta on hyvin samanlainen, joten näiden suhteen ei ole tarvinnut juuri miettiä. Hänellä tärkeitä asioita ovat muun muassa musiikki, ruoka, oma tyyli ja ennen kaikkea se auto. Väläytin hänelle ideaa että miksei hän itse autofriikkinä aja sitä autoa? Miehelleni ei tullut mieleenkään että näin voisi edes tehdä, joten viimeiset kolme kuukautta hän on surffaillut erilaisia autoja ja miettinyt vanhan, klassisen auton ja vauhtihirmun välillä. Minua ei haittaa yhtään jos miehelläni ei ole mielipidettä lautasliinoihin, pöytäasetelmiin tai vieraslahjoihin, sillä ei minullakaan ole mitään sanottavaa autoon tai hänen kalvosimien sävyyn. Joten muistakaa murut ottaa se mieskin mukaan suunnitteluun ja juhlaan. 

Tässä mietintöjäni miten juhlista saisi enemmän myös miehen juhlan
- valokuvaaja myös miehen valmistautumiseen. Yksi bestmaneista on valokuvaaja, joten pyydän häntä ikuistamaan sulhon valmistautumisen, sillä virallinen valokuvaaja on minun kanssani.
- virallinen hääpotrettipaikka. Mieheni on Helsingistä, joten hänellä on varmasti monta ideaa mihin voisimme mennä kuvattavaksi. Kirkko valittiin myös hänen toimestaan.
- anna miehen olla oma hölmö itsensä, juhlista jää paljon ihanampi muisto kun ei tarvitse pelätä että muistinko nyt toimia tässä ja tässä oikein.

- ottakaa mukaan elementtejä teistä molemmista. Mieheni on nörtti ja hyvin ylpeä siitä :D. Hän ei kuitenkaan halua mitään sarjakuvahäitä, mutta jossain tämäkin meillä näkyy.

Meillä tämä järjestely on toiminut hyvin ja mieheni on todella innoissaan kun "saa päättää" asioista. Minä päätän ne hömpötykset, hän mitkä hänelle tärkeitä ja yhdessä teemme loput päätökset. 


4 kommenttia:

 1. Meillä sulhoa ei vielä hirveästi kiinnosta vuoden päästä koittavat häät, hänestä niihin on vielä liian kauan aikaa. Olin kuitenkin yksi päivä ikionnellinen kun hän ehdotti että haluaa ehdottomasti photo boothin häihimme, kun oli siitä jostain lukenut. :) Mutta näillä mennään, minä suunnittelen häitä puolitoista vuotta ja kaiken valmiiksi. Häntä alkaa kiinnostamaan asia enemmän lähempänä häitä ja hän ehtii varmaan parissa kuukaudessa kääntämään kailen päälaelleen, mutta onneksi olen totuttautunut jo ajatukseen. ;) meillä on kyllä niin tismalleen samanlainen maku, että eiköhän yhteisymmärrykseen päästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitäpä meilläkin, kauan vielä aikaa. Mutta onneksi ymmärtää minun motiivini että haluan asiat järjestykseen ajoissa.

   Mutta näin se menee! Miehet heräävät näihin asioihin aika myöhään ja silloin kaikenlaiset tilavaraukset ja muut ovat jo liian myöhäisiä. Nuo pienet ideat ja huomautukset on osoitus että kyllä heitäkin kiinnostaa ;)

   Tosin lupasi lähteä kanssani helmikuun Love me do-messuilla, sillä siellä on erikoisolut-osasto :D

   Poista
 2. Meillä sulho on halunnut sanoa sanottavansa kaikkiin niihin pienempiin ja suurempiin yksityiskohtiin, jotka häntä kiinnostavat. Juhlapaikka ja kirkko valittiin luonnollisestikin yhdessä (ja niistä oltiin hämmästyttävänkin yksimielisiä!), ja esimerkiksi bändin ja valokuvaajan suhteen sulho on ilmoittanut haluavansa osallistua valintoihin. Näiden lisäksi varmaan ruokalista, hääauto ja tietenkin sulhon (+bestmanien) ulkoasu kuuluvat sulhon reviirille - menu toki suunnitellaan yhdessä. :)
  Saan itse asiassa hömpötellä hääjuttuja itsekseni enemmänkin kuin tarpeeksi ihan jo siksi, että sulho on enimmän osan kihla-ajastamme armeijan harmaissa, eikä siksi pysty niin paljoa olemaan paikan päällä osallistumassa. Toisaalta lähettelen sinne intin päähän aina hääaiheisia viestejä, kun jotain akuuttia ilmenee tai kaipaan hänen näkemystään, koska en missään nimessä halua, että meidän häistä tulis pelkästään minun näköiset, pitäähän sen toisenkin juhlakalun persoona näkyä meidän juhlissa!

  VastaaPoista
 3. Ritoot
  They look fantastic in this wedding
  http://www.ritoot.com/blog/

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...