maanantai 26. elokuuta 2013

Äidit

Äideille vaatteiden valinta on varmasti yhtä vaikeaa kuin morsiamelle puvun valinta. Asun tulisi olla näyttävämpi kuin muiden vieraiden, ovathan äidit kunniatehtävässä. Värin tulisi poiketa morsiusneitojen asuista sekä sopia teemaan, mikäli tällainen häissä on. Vanhan etiketin mukaan morsiamen äiti valitsee ensin asunsa ja konsultoi tämän jälkeen sulhasen äitiä omasta pukuvalinnastaan. Tämä on perua siitä, että morsiamen vanhemmat maksoivat morsiusparin häät ja näin ollen kutsutut olivat heidän vieraitaan siinä missä morsiusparinkin. Eikä tilaisuuden emäntää saa ikinä peittää varjoonsa. Tosin nykyään kustannukset jaetaan perheiden kesken, niin tämä sääntö ei ole enää ajankohtaina.

Meillä asukoodina on tumma puku, mikä naisilla tarkoittaa yleisesti tyylikästä leninkiä, kevyttä jakku- tai housupukua tai yhteensopivan takin ja leningin yhdistelmää.  Pukukoodeissa on hyvä muistaa juhlan alkamisen ajankohta. Tosin häät kuuluvat yleisesti poikkeus-osastolle, jossa ei ole niin tiukkaa. Etikettien mukaisestihan miehen tulisi vaihtaa saketti frakkiin kello 18.00 jälkeen. Ei kenelläkään ole aikaa siihen.
Siten ei ole niin väliä se onko mekon pituus pitkä (kello 18.00 jälkeen) vai lyhyt, kunhan pitkästä keskustelee morsiamen kanssa. Näin osataan neuvoa muitakin vieraita pukeutumaan vapaampaan helman mittaan. Sa

Äidit monesti suosivat hiukan hihallista asua, mikä yleensä onkin imartelevampi ja suositeltava kirkkohäihin. Kevyt bolero on todella järkevä hankinta, huivi sitä vastoin on hankala ellei sitä saa solmittua niin ettei se putoa jatkuvasti jommalta kummalta olalta tai roiku maassa.
Nyrkkisääntö on se että vaatteen tulee istua kantajalleen ja olla harkittu hänen vartalotyyppinsä mukaan. Esimerkkinä voin sanoa että jos minä laitan halterneck-mekon päälle, näytän vapaaottelijalta olkapäideni vuoksi. Asuun kannattaa valita ryhdikkyyttä ja ajattomuutta, viimeisiin muotihetkauksiin ei kannata lähteä. Materiaalin tulee olla arvokkaan näköistä ja kannattaa suosia luonnoonmateriaaleja niiden hengittävyyden takia. Kankaan tulee olla juhlava, mutta kannattaa muistaa että se kiiltävin satiini ei imartele valokuvissa. Ohuimmat kesämekot jätetään juhlissa kaappiin.


Tärkeää on kokonaisuus! Kun se on hallinnassa homma toimii, joten hiukset, meikki, asu, sukkahousut/stay upit, laukku ja kengät kuntoon.  Tämä on se päivä kun käynti ammattilaisella kannattaa.

Hattu sopii erinomaisesti häihin, tässä tosin sama sääntö, että mikäli morsiamen äiti pukeutuu hattuun, on siitä hyvä ilmoittaa sulhasen äidille kuin muillekin suvun rouville ajoissa. Kampaus kannattaa tehdä niin että hatun pois ottamisen jälkeen se säilyttää muotonsa. Nainen saa ottaa hatun päästäään häissä vasta kun morsiamen äiti on ottanut pois omansa.
Tämä siis minun mielipiteeni toivepostaukseen :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...