lauantai 24. elokuuta 2013

Hääkorttina kirja

Ahmin kirjoja ja palkitsen itseni hyvällä kirjalla kun olen saanut jonkun koulutyön tai muun projektin valmiiksi. Lapsena olin ahkera kirjaston käyttäjä ja kirjaston täti sai vaihtaa minun paperisen lainauskorttini useasti (muistaako kukaan enää niitä?). En vain haluaisi ikinä palauttaa hyviä kirjoja, niinpä Akateemisen alennusmyynneistä olen kotiuttanut kirjoja kirjahyllymme iloksi.

Tästä syntyikin idea että hääkorttien sijasta olisi ihana jos saisimme kirjan hääkorttina. Annoin itse reilu vuosi takaperin hääparille ruotsinkielisen Muumi-kirjan, sillä sulhasella oli tapana lukea vaimolleen Tove Janssonin muumikirjoja aina iltaisin. He pitivät ideasta kovasti ja kirja tuo edelleen häät mieleen. 

Kirjan voisi antaa esimerkiksi vanhemmat, suku, ystävät porukassa. Jotain mikä kuvaa paria, neuvoo arkeen tai on vain niiin hyvä että se on pakko lukea. Saan itse kirjoja joka vuosi lahjaksi ja pidän niistä kovasti. Ne muistuttaa minua aina antajastaan ja on ikuinen lahja. 
Kirjat eivät tietenkään kaikille sovi, mutta kun vieraskirjaan kirjoittaminen on vähentynyt ja itsekin sen myönnän joskus unohtaneeni on kirjat ihana viesti, johon antaja on joutunut käyttämään hiukan aikaa miettimiseen.1 kommentti:

  1. Mukavalta kuulostava idea etenkin, kun itse rakastat kirjojen lukemista ja nautit niistä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...