perjantai 9. elokuuta 2013

Budjetti ja ketä kutsua?

Vaikka häihin on reilu vuosi aikaa on budjetin laskeminen alkanut jo nyt. Suurin menoerä on tietenkin vieraiden suuri määrä. 120 henkeä, joiden pelkkä ruokailua maksaa 6000€, siis pelkkä ruoka!!! Olemme yrittäneet nipistää vieraslistassa ja pidämme tuota 120 ehdottomana ylärajana. Ongelmana vain on se että 120 on jo nyt täynnä.

Suurimmaksi osaksi listallamme on ystäviämme ja haluamme pitää sen näin. Meille perheen määritys ei ole vain se mikä sitoo verellä vaan se ketkä ovat siellä kun tarvitaan. Itse näen osaa serkuistani vain sukujuhlissa, meitä on 14. Kaveriporukkamme on tiivis eikä mene viikkoakaan etteikö nähtäisi. Vaikka osa asuu toisessa kaupungissa tai maassa pidämme silti yhtä. Omat kaasonihan ovat juuri näitä toinen kaupunki, toinen maa kategoriaa.

Mieheni mielestä voisimme nipistää monesta asiasta ja käyttää rahat mieluumin häämatkaan. Yritän ahkerasti selittää että muita suuria kulueriä kuin vieraiden kestitseminen ei ole. 6000€ ruokaan, yöruoka 120€, juomat (alkudrinkki+kolme kaatoa ruuan kanssa+kahvin avec) tekee noin 5500€ eli 11 500€ pelkkään ruokaan ja juomaan. Tähän päälle kuljetukset kirkolta, lauttamatka, kuljetus jatkopaikalle niin ollaan nopeasti 13 000€ yli. Mutta yllätyshän tämä ei ollut häät maksaa, emmekä halua jättää ketään pois.Miten muut olette setvineet budjettiasian? Neuvoja?

8 kommenttia:

 1. Hurjalta tuntuu noin iso summa pelkästään tarjoiluihin, mutta niinhän se menee. :) meillä menisi aika sama summa varmasti mutta meillä on vieraita "onneksi" vain noin 80. Mutta teillä on niin kaunis hääpaikka, että se ei ainakaan tarvitse paljon koristeluja. Ehkä siitä voisi säästää? Tai kukista tai tai? :) vaikka pieniä summiahan nuo varmaan ovat verrattuna tuohon suurimpaan kuluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristeluista säästetään jo siitä syystä ettei avustajien tarvitse raahata suurta määrää sieltä pois. Ei voi mitään, hyvästä ruuasta tosin maksaa mielellään :)

   Hyvä ruoka parempi häämieli ;)

   Poista
 2. Meillä suurin säästö tehtiin/tehdään paun tavoin vieraslistaa karsimalla: kutsut lähtevät n. 80 henkilölle. Ruoan ja juoman kustannukset kokonaisuutena siis pienenevät. Ikäväähän se on karsia ihmisiä vieraslistalta, mutta toisaalta saamme näin haluamamme juhlapaikan ja todella hyvää ruokaa, mihin ei välttämättä olisi suuremmissa juhlissa ollut mahdollisuutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritämme tosissamme katsoa vieraslistaa uusin silmin kun kutsukorttien lähetys on ajankohtaista. Ei vaan haluaisi karsia ketään pois. Ongelmana se että suvusta ollaan jo karsittu. Jäljellä ihanat ystävät, eikä heistä voi karsia.

   Poista
 3. Meidän budjetti liikkuu samoissa summissa. Alkujärkytyksen jälkeen totuin (tai turruin) ajatukseen, että käytämme hirvittäviä summia 12 tunnin juhliin. Ravintolahäissä suurin kustannus on ruoka- ja juomatarjoilu, siihen voi vaikuttaa vain karsimalla vieraslistaa, mitä emme halua tehdä. Meillä on nyt arvioiden tulossa 110 vierasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mekin olemme jo pikkuhiljaa alkaneet tottua tuohon ajatukseen... Luen vieraslistaa yhä uudelleen läpi ja sinne on tullut lisättyä, eikä poistettua vieraita.

   Poista
 4. Meillä on tulossa 80 hengen häät, suurin kulu on myös ruoka. Mutta onhan se niin että hyvästä ruuasta maksaa. Mielellään en haluaisin jättää ketään pois juhlasta, meillä säästetään muissa kuluissa.

  ps. olen uusi lukia ja tykkään jo nyt blogistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos!!!

   Hyvä ruoka, se on tärkeä. Nälkäiset vieraat on pelottavia o_O

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...