tiistai 13. tammikuuta 2015

Mitä ottaa huomioon häiden suunnittelussa?


Aloittaessani häidemme suunnittelua kyselin jo häänsä juhlineilta vinkkejä. Tärkein ja useimmin kuulemani vinkki oli muistaa rentoutua ja yrittää nauttia hääpäivästä sillä se menee nopeasti. Tottahan se oli. Hääpäivä menee todella nopeasti eikä monia suunnittelemiaan asioita edes huomaa enää hääpäivänä. Turha stressaaminen kannattaa jättää häitä edeltävään aikaan.

Kliseinen hokema tämä on teidän hääpäivänne, voitte tehdä siitä täysin näköisenne, unohtuu monesti, Voitte ajaa itse hääautoanne, hääpuvun ei tarvitse olla pitsiä, kakku ei ole pakollinen... Voitte oikeasti tehdä häistänne juuri sellaiset kuin haluatte. Listasin alle omia mietteitäni, joita kannattaa ottaa huomioon häiden suunnittelussa.


 • pysy uskollisena omille ideoillesi. Jos hääperinteet eivät ole sinun juttusi, niin älä ota niitä mukaan häihinne. Mikäli taas olet aina haaveillut perinteisistä häistä, niin toteuta ne. Mikään ei harmita häissä jälkikäteen enemmän kuin häät, joista olet tehnyt vieraiden näköiset. Et teidän.
 •  trendejä ei ole pakko toteuttaa. Mikäli tämän kauden pastellisävyt ja photobooth eivät miellytä, niin pärjäätte hyvinkin ilman niitä. Muista että vieraanne eivät seuraa häätrendejä, eivätkä todellakaan tiedä onko valitsemanne värimaailma juuri tätä hetkeä vai niin vuotta 2013.
 • tee lista kaikesta ja pidä se ajan tasalla. Näin sinun ei tarvitse käydä yhä uudestaan ja uudestaan läpi asioita mitä olette tehneet ja mitä on vielä tekemättä.
 • vertaile palveluntarjojia ja juhlapaikkoja, Kysele kokemuksia, hienot nettisivut tai kallis hinta eivät takaa hyvää laatua. Blogit, facebook ja ihan perinteinen kyseleminen toimivat hyvin tässäkin. Mikäli jokin asia yhtään epäilyttää, kannattaa epäilykset kertoa heti, niitä on myöhäistä katua enää hääpäivänä.
 • hoida asiat hyvissä ajoin. Ensin häihin on yli vuosi ja kohta ne ovatkin jo ensi kuussa. Älä tuudittaudu ajatukseen että onhan tässä vielä aikaa. Tämä vain johtaa siihen että teette asioita yötä myöten.
 • tee kaikesta sopimus. Varsinkin jos varaat asioita hyvissä ajoin. Sopimuksessa kannattaa olla esimerkiksi bändin suhteen kohta, jossa bändi on velvollinen hankkimaan korvaavan soittajan tai jopa uuden bändin mikäli heille tulee este. Näin kävi meille ja kaksi kuukautta ennen häitä on hankala etsi uutta bändiä haluamalleen päivälle.
 • varmista mitä kaikkea hintaan kuuluu. Kattaus, siivoaminen, astiat, kuljetus, mitä kaikkea juhlapakettiin kuuluu ja mistä joudutte maksamaan ekstraa. Vaikka ravintolahäitä pidetään kalliina, voi pitopalvelu, tarjoilu, astioiden ja pöytien vuokraus, juhlapaikan vuokraus ja paikan siivous olla saman hintaista ravintolahäiden kanssa.
 • jaa tehtävät huolella. Jos häänne tarvitsevat rakentamista, kysy ajoissa apua sen rakentamiseen. Kerro myös mitä kaikkea tekemistä on edessä ja varaa riittävästi aikaa, työvoimaa, ruokaa ja työkaluja sen tekemiseen. 
Ja se minun tärkein vinkkini:

 • MUISTA teidän ei tarvitse perustella häihin käyttämäänne aikaa tai suunnittelemianne juttuja kenellekään. Nämä ovat TEIDÄN häänne. Varaudu erikoisiin kommentteihin: Minä en tekisi noin... Miksi käytätte tähän tai tuohon noin paljon aikaa... Onko tuo nyt tarpeellista...Pistä tämä vaikka kateuden piikkiin ja anna olla, älä anna toisten ihmisten pahan mielen pahoittaa omaasi.

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Halusin tuoda vähän kokonaisvaltaisempaa listaa häitään järjestäville :)

   Poista
 2. Hyvä lista, olisipa itsellä ollut yhtä järjestelmällistä toimintaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputulos on pääasia! Teillä oli ihanat häät <3

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä! Jaoin hääsuunnitteluvinkkisi Facebookissamme:


  https://www.facebook.com/haakuvat?ref=hl


  VastaaPoista
 4. Hei, onpa blogisi kiva! Eksyin tänne hetki sitten ja jäin saman tien kahlaamaan postauksiasi. :) Itselläni häät ovat tulossa vasta parin vuoden päästä ja juhlien suunnittelua ei ole vielä aloitettu, mutta tällaisia informatiivisia postauksia on silti mukavaa lukea!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...