torstai 29. tammikuuta 2015

Minustako hääbloggaaja?


Minusta tuntuu että blogeja on joka lähtöön, on muotiblogeja, kuntoilublogeja, kokkausblogeja, askartelu- ja käsityöblogeja. Sekä tietenkin hääblogeja. Halusin aina perustaa blogin, mutta erityisesti muotiblogien saama negatiivinen kommentointi piti tämän ajatuksen pitkään aisoissa. Häidemme tullessa ajankohtaiseksi, ei minua kuitenkaan enää mikään pidätellyt. Listailin (listojen ystävänä) vinkkejä hääblogin aloittamiselle.

 • älä pelkää blogin aloittamista. Hääblogien maailma on todella kannustava ja tiivis. Saat tukea siihen aina halutessasi.
 • pysy rehellisenä tyylillesi. Älä yritä tehdä blogista erilaista kuin olet. Kirjoita omalla äänelläsi.
 • selvitä itsellesin mikä on blogisi tarkoitus. Onko tarkoitus pitää itsellesi sähköistä leikekirjaa häiden suunnittelusta vai haluatko esimerkiksi kerätä blogillesi mahdollisimman suuren lukijakunnan. Niin tai näin, blogin kirjoittaminen vie aikaa.
 • opettele kantamaan kameraa mukanasi ja ota kuvia. Uusia blogitekstejä kirjoittaessa kuvat kertovat enemmän kuin kirjoittamisi teksti. Omat kuvat ovat myös lainattuja kuvia tehokkaampia. Muista, että voit kuvata valoisaan aikaan useampaan juttuun tulevia kuvia.
 • ota osaa blogitapahtumiin ja morsianmiitteihin, jos niitä ei ole niin järjestä itse! Pahimmassa tapauksessa saatat saada itsellesi uuden ystävän.
 • sinun ei tarvitse selittää blogiasi kenellekään. Blogien lukutaito on vaikea laji. Blogi ei ole päiväkirja, se kertoo vain pintaraapaisun todellisesta itsestäsi. Hääblogi keskittyy häihin, mutta se ei tarkoita että se on ainoa asia mistä osaat puhua.
 • vie blogisi halutessasi muihin some-kanaviin kuten Facebook, Instagram ja Pinterest. Erityisesti, mikäli haluat blogillesi uusia lukijoita.
 • älä ota liikaa painetta, mikäli et ehdi päivitää blogiasi säännöllisesti. Väkisin kirjoitetut tekstit voivat johtaa blogin lopettamiseen. Inspiraation iskiessä kirjoita itsellesi ylös tekstin aiheita tai tekstejä valmiiksi jatkoa varten.
 • muista kuvia lainatessasi kertoa aina lähde, sillä muiden ottamia kuvia ei saa käyttää ilman mainintaa alkuperäiseen lähteeseen.
 • kysy lupa kuvissa esiintyviltä henkilöiltä ennen niiden julkaisua. Kaikki eivät halua julkisuutta. Älä loukkaannu, mikäli joku kieltää kuvansa julkaisun.


Asta Karell Photography


Lukijoiden kannalta

 • ole valmis jatkamaan blogiasi jonkin aikaa myös häiden jälkeen. On turhauttavaa lukea häiden suunnitelmista ja kaikista pienistä hioituista yksityiskohdista, mikäli jätät niiden lopullisen esittelyn tekemättä.
 • kerro avoimesti myös epäonnistuneista asioista. Mikään ei koskaan suju kuten elokuvissa, joten ole siitä rehellinen. On turha maalata liian ruusuista kuvaa häiden järjestelystä.
 • kehu jos on kehumiseen aihetta! Vaikket itse käyttäisikään jotain palvelua tai paikkaa häissänne, kerro silti hyvistä kokemuksista blogissasi. Loistava hääpaikka, esiintyjä, meikkaaja tai vaikkapa valokuvaaja, joka on mielestäsi suosittelun arvoinen, kannattaa tuoda ilmi. Henkilökohtaiset kokemukset ovat hienoja nettisivuja arvokkaammat. 


3 kommenttia:

 1. Tässäpä hyvä listaus "blogiuraa" aloitteleville!

  Laitan tähän linkin blogiin jossa mielestäni
  varsin kattavasti käsitellään "ikuinen kuumaperuna"-aihetta
  eli valokuvia. En siis millään tavalla liity tuohon blogiin mutta
  ajattelin että myös tuosta voi olla olla hyötyä ainakin juuri aloittaneille.

  http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/valokuvien-tekijanoikeudet-blogeissa-dummies


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Näiden kuvien käyttö blogissa kun on yllättävän vaikeaa. Siksi kannustankin pitämään omaa kameraa mukana, ettei näitä tarvitsisi pohtia :) Eivät itsellenkikään ole aina täysin selviä.

   Poista
  2. Hyviä vinkkejä! Itse olin tulossa linkkaamaan juuri tuon saman tekstin, jonka Katri jo ehtikin tänne liittää. Juuri näistä syistä en omiin blogeihini lisää muita kuin omia kuviani. Tiedän, että se rajaa blogin visuaalista ilmettä erityisesti niinkin visuaalisessa yhteydessä kuin hääblogissa, mutta ainakin saan näin mielenrauhan. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...