keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Morsiamen uuden vuoden lupaukset

Hyvä ja luotettava kampaaja ja meikkaaja on hääpäivänä elintärkeät. On kuitenkin asioita mitä ei meikillä ja lakalla kuitenkaan saa. Haluan pitää itsestäni huolta ja olen oppinut kuuntelemään elimistöäni. Nuorena minulla ei ollut finnejä enkä ainakaan vielä ole kärsinyt aikuisiän iho-ongelmista. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä ettei minun kannata houlehtia ihostani.

Teen jo paljon asioita jotka kuulostavat työläältä, mutta todellisuudessa nopeuttavat sekä helpottavat arkeani. Minulla on geelit kynsissä, ne pitävät kynteni pitkinä ja lakka säilyy siistinä pari viikkoa. Nopeuttaa muuten vietävästi juhliin lähtöä, kun ei tarvitse odotella kynsien kuivumista ja miettiä miten samalla saisi sukkahousut jalkaan. Olen käyttänyt ripsipidennyksiä nyt neljä vuotta enkä osaa olla ilman. Joka aamu peilistä katsoo suht pirteä naama, sillä ripset tekevät jo paljon. Vettä juon kolmisen litraa joka päivä ja aamuisien vitamiinieni pillerimäärät ovat toistakymmentä kappaletta.

Näiden lisäksi minulla on paljon tuotteita niin vartalolle, kasvoille kuin hiuksille. Hiuksiini käytän Nioxiinia, joka ainakin minulla on lunastanut lupauksensa hiusten vahvistumisesta ja tuuhtentumisesta. Lisäksi tehohoito, proteiinilisä, öljy latvoihin ja tarvittaessa lämposuoja pitävät hiukset hyvänä kovassakin pakkasessa.

Mutta tässä asioita mitä olen jo tehnyt ja joiden tekemistä jatkan sekä uusia lupauksia omaan hyvinvointiin.







Juon vettä. Se puhdistaa elimistöä ja estää sitä kuivumiselta. Iho ja hiukset pysyvät hyvänä.

Ihonhoito. Puhdistan meikit hyvin, käytän silmänympärysvoidetta sekä seerumia ennen kosteusvoidetta. Yölle ja päivälle on omat tuotteet.

Vitamiinit ja lisäravinteet. 
Itse käytän seuraavia kauneutta edistäviä nappeja ja jatkan näiden käyttöä.
Sinkki, parantaa ihoa ja hiuksia. Lisää vastustuskykyä
Biotiini, pitäisi vahvistaa kynsien ja hiusten kasvua ja estää katkeilua.
D-vitamiini, estää kuivumista ja pitää hiukset kiiltävinä. Tärkeää luiden ja hampaiden kehittymiselle.
A-vitamiini, saa ihon näyttämään tasaväriseltä ja kuulaalta, auttaa myös hiuspohjan tasapainoa. Suojaa sisäisesti auringolta.
C-vitamiini, estää mustelmien herkkää syntymistä (en huomaa kyllä tällaista, mutta toisaalta kompuroin enemmän kuin normaali ihminen)
E-vitamiini, auttaa ihoa palautumaan nopeammin.
B-vitamiini, tehostaa aineenvaihduntaa, vahvistaa ihoa ja lihaksia. Tärkeä lisäravinne sillä en syö juurikaan punaista lihaa.
K-vitamiini, ehkäisee tummia silmänalusia.
Omega 3, hiukset, ihot ja huulet. Pitää ihon sileänä
Rautaa, vahvistaa hiuksia ja parantaa ainakin minulla virkeystilaa pitkin päivän.
Magnesium, auttaa palautumaan päivästä. Estää lihaskramppeja. 

Valkaisen hampaat. Keltaiset hampaat hääkuvassa harmittaa myöhemmin. Pieni asia, minkä saa nykyään hoidettua myös hellävaraisesti.




Nukun riittävästi. Tämä auttaa kaikkeen. Ihan kaikkeen. Joskus kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.

Käytän aurinkosuojaa. Estää ihoa haitalliselta UV-säteilyltä, joka vanhentaa ihoa ja aiheuttaa maksaläiskiä. Lisäksi aloitan Vivida Sunin ensi vuoden alussa, ennen perinteistä Espanjan reissuani.

Venyttelen. Hahaa, tosinainen ei salin jälkeen venyttele juu ja nyt sattuu sitten kaikkialle. Aloitan Flow-joogan ensi viikolla vastapainoksi salitreenille, lisäksi tapaan uuden PT:n perjantaina!

Monipuolistan liikkumistani. Pidän urheilurytminä 4-5 kertana viikossa. Tästä olen pitänyt todella hyvin kiinni ja huomaan ne päivät kun en liiku. Liikunta tosin saisi olla monipuolisempaa, hiihtämistä en kuitenkaan aloita.


En tiedä onko kaikista noista lisistä oikeasti hyötyä, mutta niin kauan kuin niistä ei ole haittaa niin niillä mennään. Miten te hoidatte itseänne?




13 kommenttia:

  1. Hui kun jaksatkin panostaa itseesi! Ja hyvä niin, itsekin pitäisi tehdä noista kohdista monia, mutta jostain syystä olen superlaiska panostamaan itseeni. Hyvä kun välillä jaksan hiuksia pestä. (Hyi minua!) Raskausaikana sentään vähän yritin syödä monivitamiineja, mutta niitäkin jäi yli ja huomasin juuri, että päiväys on mennyt umpeen 11/2013 (voikohan moisia enää syödä?). Vettä pitäisi kyllä juoda enemmän, kun huomaan jotenkin, että on tosi nihkee olo välillä, kun ei juo mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veden juonti on todella tärkeää, mutta pitää muistaa että siinäkin liika on liikaa. Jokaisen tulisi toimia niin että itsellä on hyvä olo. Syön vitamiineja, kun en niitä saa syömästäni ruuasta. Mutta aina voi aloittaa pienin askelin, ei kaikkea kerralla :)

      Poista
  2. Minulla on kutakuinkin sama lisäravinnesetti, mutta syön lisäksi glutamiinia. Magnesiumiakin syön kahdessa eri muodossa, oksidimuotoista ehdottomasti välttäen. Syötkö rautaa muuten nestemäisenä vai tablettimuotoisena?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun pitäisi aloittaa glutamiini tuohon päälle! Magnesiumsitraatti on minulla käytössä. Poretabletteja välttelen kaikissa muodoissa niiden hampaiden kiillettä tuhoavan vaikutuksen takia.

      Kokeilin viisi rautakuuria nappeina ja ne toivat vaan kipeän vatsan. Nyt juon Floradixia tai vaihtoehtoisesti käytän maca-jauhetta, jossa on hyvin rautaa.

      Poista
    2. Minulla myös päivittäisessä käytössä maca ja sen lisäksi chia, raakakaakao ja kookosöljy.

      Magnesiumia tilaan itse eri muodoissa iHerbin kautta. Tällä hetkellä on käytössä magnesiumsitraatti ja -glysinaatti. :) Tabletteina yleensä aina, vaihtoehtoisesti pirun pahan makuisena liukenemattomana jauheena, joka onneksi smoothien joukossa ei erotu.

      Poista
    3. Se on pahaa.. Jotenkin olen jo vähän tottunut siihen, mutta sitten se taas alkaa maistua pahalta. Pahimpia on kuitenkin purutabletit

      Poista
  3. Aika lista... Pitää ottaa susta mallia ja alkaa tehdä jotain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ei ole ohjeistuksia vaan napsin vähän sitä sun tätä :D

      Poista
  4. Oho, onpas kattava lista. Omiksi "synneikseni" tunnustan liian vähäisen veden juomisen sekä liian vähäisen nukkumisen. Nämä kaksi ovat olleet minulle ongelmia lähes aina ja tiedostan ne, mutta jostain syystä asioiden korjaaminen vaan on liian vaikeaa. Ehkäpä pitäisi taas kerran ottaa itseään niskasta kiinni noiden suhteen.

    Tuosta nioxiinista kyselisin myös. Olet siis ollut tyytyväinen? Juttelin juuri asiasta kampaajani kanssa. Olen kärsinyt tässä viimeiset puoli vuotta todennäköisesti laihdutuksesta ja stressistä johtuvasta hiustenlähdöstä. Hän sanoi kokeilleensa tuotetta itse, mutta ei ollut huomannut sen tehoavan mitenkään. Olenkin siis tässä miettinyt että pitäisikö kuitenkin panostaa sen verran että testaisi itse. Hyvä kuulla siis tämänkin suuntaisia kokemuksia, että on tehonnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesi on tärkeä myös niitä hiuksia ajatellen, ilman vettä kropan lisäksi myös hiukset kuivuu. Tärkeää pakkasella.

      Nioxiini on toiminut minulla hyvin, minulla on luonnostaan suht hyvässä kunnossa olevat hiukset, mutta pari vuotta sitten stressin ansiosta yhdestä kohdasta päätäni hiukset katkesivat aina noin 10-15cm pituisiksi. Ei hyvä juttu yhtään varsinkaan kun muut hiukset ovat tuplasti sen pituisia. Nioxiinin todellisen vaikutuksen huomasin vasta parin kuukauden päästä, se heidän mainostamansa kuukauden jälkeiset näkyvät tulokset eivät ainakaan minulla olleet näkyviä. Nioxin kuivattaa hiukan hiusta, joten latvoihin kannattaa ehdottomasti käyttää jotain tehohoitoainetta. Meillä Nioxinia käyttävät kaikki kälyistä anoppiin ja jopa miehellä on iän myötäinen hiusten ohentuminen hidastunut. Tämäkin on varmasti tosi yksilöllistä, mutta minulla ei siitä ainakaan haittaa ole ollut. AInakin piristää päänahan verenkiertoa, jos ei muuta :)

      Sen lisäksi suosittelen Redkenin Antis napia, hiuksiin jätettävää proteiinilisää. Tämän ansiosta hiusten katkeilu loppui ja hiukseni näin ollen kasvoivat nopeammin, sillä katkeilua ei tapahtunut. Olen ihan koukussa siihen aineeseen ja lisään sitä aina suihkun jälkeen, ero on ollut huomattava!

      Poista
    2. Hei, hyvä pointti tuo veden merkitys myös hiuksille :) Alanpas kirjoittelemaan itselleni post-it lappuja, jotta muistaisin myös juoda sitä :)

      Pitää varmasti laittaa tuo Nioxin-paketti hankintalistalle ja kiitos myös tuosta Redken Anti Snap vinkistä!

      Poista
  5. Minä juon myös vettä ihan hirveästi päivän aikana, ja vitamiinien määrä on lähes samassa luokissa aamuisin :) Nukkumisesta ja 8 tunnin yöunista pidän myös kiinni! Hiukset kyllä saisi paksuuntua, pitääkin alkaa tutkimaan, mitä tuo nioxiini on...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nioxiinia saa jo aika lailla monesta kampaamotuotteita myyvästä liikkeestä. Omani ostin Hairlekiinistä, mutta näin niitä ainakin Tampereellaa ollessani Sokoksella. Aina kannattaa kokeilla sanon minä, eihän sitä muuten tiedä mistä tykkää ja mikä sopii itselle. Ja jos siitä ei ole haittaa niin miksi ei.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...