tiistai 10. joulukuuta 2013

Mitä häiden järjestämiseen oikeasti tarvitaan?

Täälläkin vilahtanut tämän vuoden loppukesän morsiuspari vieraili luonamme eilen ja tottakai puhuimme hiukan häistä. Sain heidän häiden photoboothista jääneitä viiksiä ja huulia itselleni, niin säästyin niiden hankkimiselta, josta olen todella iloinen. Keskustelimme samalla siitä oliko mitään mitä hän tuli häissään kaipaamaan. Koska vihkiminen tapahtui pihalla teltassa, ei varsinaista juhlapaikalle siirtymistä ollut, näin myös kunniakujat saippukuplin/viuhkoin/ilmapalloin jäi pois. Hän totesi etteipä niitä loppujen lopuksi kaivannutkaan. Tämä sai minut miettimään omia häitämme ja niitä asioita mitä oikeasti tarvitsemme.


kuva


Tavaraa häitä varten on jo kolmessa eri paikassa, hmmm tai neljässä. Valtava pahvilaatikko täynnä vieraslahjoja, olohuoneen korissa photoboothin romppeet, pöytänumeropidikkeet, nimikortit, kakkukoriste, saippuakuplat ja niihin nauhat ja kaikkea muuta mahdollista. Vaatehuone on valloitettu morsiusneitojen puvuilla, heidän ja minun koruilla sekä VS:n tuliaisilla. Onko kaikki tämä kuitenkin tarpeellista? Hääpäivämme lopputulos on se että olemme naimisissa, huolimatta siitä onko meillä saippuakuplia vai ilmapalloja tai onko photoboothia.

Se mikä vieraiden mieleen jää on ruoka ja juoma. Tämä lausahdus on kuulunut todella monelta parilta, joiden häissä olemme saaneet olla osallisena. Kaikki muu on ekstraa. Tämä ehkä järkevöitti minua hieman. Olin kerännyt listaa siitä, mitä olin ajatellut hankkia tulevalta jenkkilän reissultamme häitä varten: Polaroid-kamera ja siihen filmiä, sama kamera mikä oli Stokkan hulluilla päivillä. Mihin ihmeeseen me sitä tarvitaan? Puolet kuvista lähtee kuitenkin samantien vieraiden matkaan ja mikä sitten on koko photoboothin idea? Olemassa oleva digikamerani jalustalla sopii tähän tarkoitukseen hyvin, sillä voi napsia tuhansia kuvia eikä tarvitse odotella kuvien kehittymistä tai kameran uudelleen latautumista. Polaroid-kamera olisi kiva, mutta ei tarpeellinen. Ei tule karkkibuffaa ja kengätkin hankin sellaiset mitä voin käyttää jatkossa, tähän kategoriaan ei kuulu valkoiset satiinikengät.

Päätin myös vakaasti etten hanki enää mitään ylimääräistä häitämme varten, mitä en ole jo budjettilistaamme tallentanut. Kaikkea jo on, paitsi morsiusparin vaatteet, mitkä on jo budjetoitu. Moni morsian on kirjoittanut blogissaan pienen budjetin häistä ja siitä mistä hän olisi valmis karsimaan. Jos näin monesta asiasta on valmis karsimaan niin ovatko ne silloin kaikki tarpeellisia onnellisuuden tai häiden onnistumisen kannalta?

Hääblogien maailmassa sokaistuu niin helposti. Ihania ja suureellisia häitä järjestetään entistä enemmän ja tällöin helposti alkaa epäilemään omien valintojensa "hienoutta". Totuushan on että vain ne vieraat jotka ovat juuri menneet naimisiin tietävät yhtikäs mitään vallitsevista häätrendeistä. Harva on edes kuullut photoboothista... 10 kommenttia:

 1. Hyvin totta! Moni asiahan on melkein vain itseään varten, ei niitä vieraat enää parin kk jälkeen muista. paitsi jos on jotain todella supermahtavaa (=kallista?) ollut.

  Voin lohduttaa että meillä on polaroid kamera (muuten kuin häitä varten) ja se on ainakin mielestäni ihan surkea. Kuvat tulevat kamerasta suoraan ulos ja jos ne saavat liikaa heti valoa, niistä tulee iha valkosia. Eli kauheeta kikkailua ja varjelua ensimmäiset 5 min että sieltä saa mitään järkevää ulos. :D Ja lisäksi laatukin tuppaa olemaan välillä mitä on.. (voihan tietty olla että meillä on vain joku paska kamera, miehen kun onn niin en ole sen kummemmin perehtynyt) Digikamera paljon parempi ja helpompi, ja pystyy kuvien valotusta yms muokkaamaan vielä jälkikäteenkin. Ja voihan ne teettää pokkarikuvamaisiksi sitten :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lohdutukesta, auttaa :) LIsäksi kestää oman aikansa että kuva aina tulee koneesta, joten photoboothissa kuvien otto pelkästään polaroidilla voisi kestää toodella kauan.
   Olen nyt hylännyt polaroidin virallisesti kokonaan!

   Poista
 2. Fiksu kirjoitus! Meillä on moneen otteeseen pohdittu kaikkien hankintojen tarpeellisuutta ja lopulta olemme ne kokeneen merkittäväksi osaksi hääpäivän kokonaisuutta. Kaikestahan voisi olla montaa mieltä, eikä jokaista valintaa ole mahdollista perustella siten, että kaikki muutkin näkisivät niiden merkityksellisyyden. Tärkeintähän hääpäivässä kuitenkin on se, että juhlat ovat hääparin näköiset ja että hääparilla itsellään on niistä hyvä olo - oli budjetti pieni tai suuri, omalla tai lainarahalla kokoon kääritty. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä! Mekin pysymme täysin niissä asioissa jotka ovat jo ennakkoon laitettu budjettiin, kaikki heräteostokset ja "ai kun tämä olisi kiva siellä häissä"-asiat jätän kuitenkin pois. Internet on pullollaan ihania ideoita ja lompakkoa saa todellakin kaivella mikäli näitä kaikkia haluaa toteuttaa,

   Poista
 3. Yhdyn muiden kommentteihin. Etenkin koristeita on helppo hamstrata, kun jatkuvasti tulee vastaan uusia kivoja ideoita ja toisaalta, kun on vain mielikuvia siitä, miltä kokonaisuus lopulta näyttää. Olen suhtautunut asiaan aika rennolla fiiliksellä, eli jos ei ole kallis hankinta, niin olen sallinut itseni ostaa kaikkea pientä myös varmuuden vuoksi. Luotan, että ison osan kamoista saa myytyä häiden jälkeen eteenpäin ja niistä saa ainakin suunnilleen rahansa takaisin. Asustepuolella (kuten kengät) olen pyrkinyt hankkimaan sellaista, jolle on varmasti käyttöä myös häiden jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostajia varmasti löytyy! Laiskuus kuitenkin hiukan iskee häiden jälkeen enkä halua viedä hääpäivän jälkeen paikan päältä laatikoittain tavaraa takaisin. Mitä vähemmän sen parempi. Paljon toki koristelun osalta riippuu jo itse paikasta ja haluamastaan teemasta, mikäli meilläkään olisi ollut mikään muu teema tai värimaailma, pitäisi meidän panostaa koristeluun ihan eri tavalla.

   Poista
 4. Hyvä postaus :)! Mekin olemme karsineet aikamoisen kasan "tarpeettomia" juttuja. Meidän päivä ja meidän elämään ei kulutusjuhla kuulu muutenkaan. Pääasia, että on hauskaa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se, kunhan on hauskaa! Sen tekee ihmiset ja tunnelma ei tavara :)

   Poista
 5. Minäkin koitan nyt karsia.. En siinä onnistu. En tajua miten hääbudjetti alkaa nousta koko ajan ja mennä yli 20 000. Paniikki ja ahdistus. Pitäisi alkaa varmaan vaan karusti heittää ideoita roskikseen. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen. Meillä budjetti on tuon 20 000 ja siinä ei ole mukana sormukset saati häämatka... Aivan kamalaa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...