perjantai 21. marraskuuta 2014

Praha kolmessa päivässä


Terveisiä sisarusreissusta Prahasta! Kertoilin häiden jälkeen häälahjasta, jonka saimme Karrin sisaruksilta. Lähdimme viime perjantaina porukalla Prahaan ja kotiuduimme vasta myöhään maanantain ja tiistain välisenä yönä. En ollut etukäteen ehtinyt katsoa mitään vinkkejä, mutta onneksi meidän matkaseura oli hoitanut tämän puolen. Niin ja kiitos ravintola- ja kaupunkivinkeistä! Kävimme Sanshossa syömässä, kuten muutama oli ehdottanutkin.

Praha yllätti minut todella positiivisesti! Mukulakivikadut erivärisine rakennuksineen olivat todella kauniita. Harmi ettei tällaista arkkitehtuuria ole säilytetty ja jatkettu Helsingissä. Kävelimme lähestulkoon joka paikkaan ja erinäiset liikunta-appit näyttivät illalla päivien saldoksi 15 kilometriä, Prahassa on todella kattava raitioliikenneverkko, jota käytimme matkalla korkealla olevaan Prahan linnaan.


Prahan nähtävyyksistä kävimme katsomassa Vanhankaupungin raatihuoneen ja tähtieteellisen kellon, juutalaiskorttelin, Kaarlen sillan, Pyhän Vituksen kappelin ja Prahan linnan. Lisäksi matkan varrelle osui Tanssiva talo, John Lennonin muistomerkki sekä paljon muuta. Nähtävyyksien lisäksi keskityimme pääosin ruokaan. Hintataso on paljon edullisempi Suomeen verrattuna, mutta jotenkin onnistuimme pari kertaa löytämään myös ne vähän kalliimmat paikat. Lounaalla rahaa meni korkeintaan 20 euroa, pari viinilasillista mukaan luettuna ja pitkästä illallisesta pääsi viidellä kympillä. Pojat innostuivat oluista ja oluiden ystävälle kaupunki on mainio.


Meille sattui todella hyvät kelit, lauantain +15 astetta muistutti kevättä ja aurinkokin jaksoi paistaa. Istuskelimme Karrin kanssa aurinkoisella terassille kun muut kiertelivät kauppoja. Praha ei ole mielestäni shoppailukaupunki, mutta ainahan jotain voi tarttua matkaan. Itse keskityin viiniin ja ihmisten katseluun.


John Lennonin muistomerkille saavuimme sattumalta. Lennonin kuoleman jälkeen tsekkiläiset nuoret kirjoittelivat seinään Beatlesin sanoituksia ja muita tekstejä. Viranomaiset yrittivät pitää seinän puhtaana, mutta turhaan ja lopulta siitä tuli yksi Prahan nähtävyyksistä. Kävimme seinällä 15. marraskuuta ja luin uutisista että 17. marraskuuta tämä seinä maalattiin valkoiseksi samettivallankumouksen kunniaksi. Nyt se on valkoinen, ja siinä lukee teksti "Wall is over". En usko että seinä pysyy valkoisena kovinkaan kauaa. Harmittaa että oma kirjoitukseni seinässä kesti kokonaiset kaksi päivää.Ravintoloista kävimme Sanshossa, joka ei mielestäni ollut ihan kaiken hypetyksen arvoinen, samat maut toistuivat jokaisessa ruuassa. Rapuhamppari oli oma lemppari. La Bottegaan eksyimme ensimmäisenä iltana iltapalan kaipuussa ja voin suositella paikkaa lounaalle ja illanistujaisiin, viinit ja juustot on todella hyviä. Zdenek's Oyster Bar piti olla pikainen lounas, mutta päädyimmekin istumaan siellä toista tuntia nautiskellen merenelävistä. Ehdottomasti yksi suosikkini matkalta, mutta ehdottomasti myös kallein. U Kroka tarjoili paikallisia herkkuja ja heidän ankka oli mieletöntä. Viimeisenä päivänä söin leivän sisälle tehdyn gulassikeiton Mlejnice ravintolassa lounaaksi, lähellä Prahan linnaa. Gulassi oli paljon miedompaa mitä esimerkiksi Unkarissa, mutta todella hyvää. 

Kaupungissa vietettiin lauantaina Suomesta lähtöisin olevaa ravintolapäivää ja samalla oli myös paikallinen viini- ja oluttapahtuma. Koko jokiranta oli täynnä kojuja ja telttoja ja ilman täytti ihanat tuoksut. Päivän teemaksi muodostui take away viini ja olut, joka kädessä oli kiva tutkiskella eri kojuja. Terveisiä Valviralle.

Kaikki kuvat omia, ethän kopioi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...