tiistai 25. helmikuuta 2014

Miehen mittatilauspuku

Onnekseni menen naimisiin miehen kanssa, joka tietää jotain vaatteista ja arvostaa hyvin istuvaa pukua. Minulle se on ihan yhdentekevää kuinka paljon se puku on maksanut tai mikä on sen merkki, mutta jos se ei istu, ei sitä pelasta mikään muu kuin kunnon räätälöinti. Merkki tosiaan ei aina sanele istuvuutta ja mielestäni esimerkiksi H&M on kunnostautunut ja olenkin nähnyt ystävilläni monta sieltä ostettua, hyvin istuvaa pukua.kuva


Puvun ostossa tärkeintä on materiaali (täyttä villaa), housujen ja selän istuvuus, lahkeen ja hihan mitta sekä puvun koko. Miesten puvun koko tulee suoraan rinnan ympärysmitasta eli jos rinnan ympärys on 100cm, on puvun koko siitä puolet eli 50. Usein kuitenkaan kaikki nämä edellä luetellut kohdat ei toteudu rekkipuvussa ja hyvä onkin varata tietty summa pukuun ja tietty summa puvun räätälöintiin. Parasta palvelua on jos hihojen ja lahkeiden räätälöinti kuuluvat puvun hintaan.

Olemme pyhittäneet tulevan lauantain miesten puvuille. Galleria Esplanadin toisessa kerroksessa olevan Schoffan olemme jo kolunneet läpi. Kaikki kauluspaidat paria lukuunottamatta on ostettu sieltä ja ainakin kauluspaita häitä varten tulee sieltä. Puvun kangasvaihtoehdoista löytyi yksi hyvä, mutta haluamme käydä vielä muutamia muita liikkeitä läpi.

Lauantaina suuntaamme T'uomoon, Soloon ja Saumaan. Mikäli rekkipuvuista löytyy juuri täydellinen yksilö ja se tarvitsee vain pientä räätälöintiä, kotiutamme sen häitä varten. Muutoin sitten teetämme puvun.

Saumassa on muuten meneillään mittatilauspäivät, jolloin kaikista mittatilauspuvuista saa -20% pois hinnasta! Olen muutenkin kuullut Saumasta niin paljon hyvää että nyt tilaisuuden tullessa olisi hienoa löytää sopiva kangas täältä!6 kommenttia:

 1. Hei, kiitos vinkistä! Ollaan pikkuhiljaa sulhon kanssa mietitty, että pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja mennä räätälin puheille. Mainitsemasi alennus taitaa laittaa vipinää kinttuihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käyttää se hyväksi! 20% on tuntuva alennus mittatilauspuvusta!

   Poista
 2. Kuulostaapa hyvältä! Kyllä räätälöity on aina räätälöity, ammattilainen tekee hyvää työtä. Valmismalliston puvuissa tuppaa myös olemaan se ongelma, että ylä- ja alaosa pitäisi olla eri kokoa, mutta ne myydään seteissä. Oman miehen kohdalla ongelma on aina liian lyhyet hihat tai lahkeet, joten voi olla, että mittatilaustöiksi menee meilläkin. Se on kuitenkin varmasti sijoitus, joka kannattaa, jos malli, väri ja kangas on ajattoman tyylikkäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ongelma täälläkin. Miehelläni on apinakädet ja pitkät jalat, valmispuvuista löytynyt vasta yksi istuva merkki ja malli.

   Poista
 3. Teidän suunnitelmanne kuulosti kyllä niin hyvältä, että puvusta tulee varmasti upea!! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...