tiistai 21. tammikuuta 2014

Erilainen muistilista


On olemassa listoja jos toisiakin siitä mitä pitää tehdä ja ottaa huomioon vuosi, puoli vuotta tai pari kuukautta ennen häitä. Listasin itselleni asioita mitä ei monesti tule ajateltua tarpeeksi ajoissa.


- häämekon testaus
Kuulostaa hullulta, mutta on hyvä vain kokeilun sijasta hyppiä, kävellä ja kääntyillä puvussa. Miten helma liikkuu, miten sen kanssa istuminen toimii ja ennen kaikkea pysyykö puku päällä tanssiessa. Tärkeää pitää mielessä mikäli puku on olkaimeton.

- hääkenkien läpiajo
Viikko ei riitä, ei millään. Varsinkin jos niillä kengillä sipsuttelee ennen häitä vain sisällä. Mikäli kyseessä on korkokengät, on hyvä testata pohjan ja koron liukkaus. Olen niin kömpelö etten ihmettele yhtään jos kaadun pari kertaa hääpäivänä. Hääpäivänä kenkiin geelityynyt, jotka jalkojen turvotessa iltaa kohti voi ottaa tarvittaessa pois. Näillä saa pari tuntia lisäaikaa korkkarien kanssa sipsutteluun.

Kenkien läpiajo koskee myös miestä! Uudet nahkakengät kannattaa muokata jalkaan sopivaksi hyvissä ajoin. Mikäli hääpäivä on kuuma, tulee rakkoja tai hiertymiä helposti.


kuva

- alusvaatteet
Korsetit voivat aiheuttaa iskemättömänä hankaumia. Parin kerran jälkeen korsetti muotoutuu vartalolle sopivammaksi. 

- Vivida sun aurinkokapseleiden aloitus hyvissä ajoin
En ikinä pala, mutta Murphyn lain ansiosta en jätä tätäkään miettimättä. Kapselit estävät mahdollisen auringon polttaman ihon ja tasoittaa väriä.

- kaulan ja decolleen hoito
Tämän pitäisi olla itsestään selvää, mutta tuntuu ettei asioita hoida ennen kuin tulee jotain hoidettavaa. Nyt kuitenkin olen alkanut huomioimaan entistä enemmän näitä alueita. Sain äidiltäni ihanaa apteekista ostettua decolleelle tarkoitettua rasvaa, tämä on ahkerassa käytössä! Tälle alueelle vahvempi suojakerroin, sillä se palaa herkästi.

- rusketusraidat
Ei kai tästä tarvitse sanoa mitään, se on ihan kamalaa kun näkee olkaimettoman asun rusketusrajojen kanssa. Huhhei.


kuva


- kuukautiskierron siirto
Tämä on minulle henkilökohtaisesti tärkeä, sillä kärsin kovista vatsakrampeista. Olen suunnitellut nyt niin että naisvaikeuteni loppuvat viikkoa ennen häitä ja alkavat vasta viikko meidän lyhyen hääreissumme jälkeen. Samalla mietitty juhannus ja vappu.

- hampaiden valkaisu hyvissä ajoin
Jos hampaista ei tulekaan valkoisia tai jokin menee pieleen. Kaikelle näille tulee jättää aikaa.

- hiusten värjäysprosessin aloitus
Sama juttu kuin hampaissa, en myöskään vaihda kampaajaa enkä kokeile uusia värejä lähellä häitä. Minun värjäyshistorialla hiuksistani tulisi todennäköisesti punaiset, keltaiset tai violetit.

14 kommenttia:

 1. Enpäs ollut ajatellutkaan tuota korsettiasiaa. Hyvä huomio, kiitos siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on näitä kantapään kautta opittuja asioita :)

   Poista
 2. Täällä aloitettu jo korkkareiden ajo ja riehuin jo kertaalleen puvun kanssa:) talvimorsiamella on tärkeää vielä ihon kosteutus, kuivat läikät tai rohtuneet huulet on estettävä ajoissa. Hyvä listaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, kosteutus pitää muistaa myös sisäisesti eli nesteytys kuntoon sekä tarvittavat vitamiinit!

   Voin niin kuvitella morsiamet riehumassa itsekseen kotona hääpuvussa :D Itse liityn tähän porukkaan kun pukuni saan!

   Poista
 3. Tässä oli tosiaan hyviä vinkkejä joita ei aina tule tarpeeksi ajoissa ajatelleeksi.

  Vielä sellaisen lisäyksen voisi tuohon puvun testaus-kohtaan laittaa että kannattaa kokeilla
  pukua nimenomaan niiden alusvaatteiden kanssa jotka aikoo hääpäivänä pukea. Silloin ei ainakaan
  hääpäivänä mitään pilkota mistään väärästä kohdasta puvun alta ja itsellä on varma olo kun tietää kokonaisuus tuntuu mukavalta päällä.

  Katri / Pirteä Paketti
  http://verkkokauppa.pirteapaketti.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, juurikin näin! Tämäkin hyvissä ajoin, sillä mikäli alusvaatteet eivät istukaan, on aikaa hankkia toiset.

   Poista
 4. Tämä on kyllä lista täynnä tärkeää muistettavaa. Meidän häihin on 1,5 vuotta ja kengät on parhaillaan matkalla Suomea kohti.. sanoin miehelle, että ne on tilattava hyvissä ajoin että ehdin totutella niihin :D

  Ja tuo kuukautisten siirto on kanssa sellainen asia, mitä ei usein listoilla näe.Ja kuitenkin sellainen, joka vaatii toimenpiteitä riittävän aikaisin! Mulla on ihan sama ongelma kuin sulla, enkä todellakaan halua kramppailla itku silmässä hääpäivänäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukautisista puhuminen ei ole kovin yleistä hääsivuilla, joten päätin ottaa sen mukaan. Kun siirron suunnittelee hyvissä ajoin välttyy ikäviltä yllätyksiltä... Muutenkin olo on normaali eikä turvonnut ja kiukkuinen :D

   Poista
 5. Hyviä juttuja olit kirjannut :).

  VastaaPoista
 6. Kiitos, loistava listaus! Jos sopii, niin laitan jakoon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saa laittaa! Hyvä vain jos jollekin hyötyä :)

   Poista
 7. Oikein hyvä lista! Pitääkin varmaan alkaa pitämään jo nyt parempaa huolta decolteen ihosta...

  VastaaPoista
 8. Hei tää oli huippu! Kaikki muut paitsi kuukautiskierron siirto (meikäläiselle täys mahdottomuus, ei löydy tästä maasta ainuttakaan lääkäriä joka mulle hormonaalista lääkitystä määräisi :P), täytyykin laittaa korvan taakse!
  Kiitos! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...