keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Vanhat kävyt

Vuoden 2012 Habitaren seurauksena kotiimme majoittui 4,5 kiloa männynkäpyjä. Niitä löytyi niin maljakoista, pöytäasetelmista kuin lasipurkeista jouluvalojen seurana.

Mietinkin aikanaan että käytän käpyjä jollain tavalla hyväkseni myös häissä, mutta askarteluinnon puute sekä niiden sopimattomuus valittuun paikkaamme, jätti kävyt meille joulukoristeiksi.

Kävyt on edullinen ja helppo tapa saada yhtenäinen teema sekä sitä kaivattua erilaisuutta juhlapaikalle. Minulla ideana männynkävyille oli paikkakorttipidikkeet, sekä niiden käyttö ehkä muuallakin.

Vieheessä käpy näyttää oikein kauniilta ja antaa kivaa vastakohtaa kukkien pehmeydelle. Tosin en sitten tiedä miten helposti kävyn karkeat reunat repii naisten juhlapukuja ja hiuksia onnittelujen ja tanssin aikana. Voi olla entinen käpy se.

 kuvaKävyt toimivat talvihäissä mielestäni parhaiten. Sen yhdistäminen perinteisiin tummanvihreään ja punaiseen on nopea keino tuoda jouluinen teema ilmi. Tästä sain jo idean tämän vuoden talvikoristeluihinkin.Ja onhan niitä muitakin keinoja. Kimppuun, pöytäkoristeisiin. Mikäli kuitenkin kävyistä innostuit on NYT aika niiden keräämiselle. Kävyt kassiin ja kunnon kuivatus suurella tasolla pyyhkeen päällä takaa niiden tasaisen avautumisen sekä kestävyyden läpi vuosien. 6 kommenttia:

 1. Loistava ajatus nuo paikkakorttipidikkeet!! Taidanpa vallan kopioida sinulta tämän idean. Olen yrittänyt löytää jotain ideaa niihin jo jonkin aikaa, missä olisi itsetehdyn tuntua ja luonnonläheisyyttä. Tämä menee minun ajatukseeni täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halutessaan käpyihin voi suihkuttaa jotain väriä tai lakkaa niin hohtavat kynttilän valossa. Nämä ovat niin helpot, jos on yhtään yhtä askartelukammoinen kuin minä :)

   Poista
 2. Yllättävän hyvän näköset paikkakortinpidikkeet kävyistä! Pitääpä pitää mielessä tämä vinkki :)

  VastaaPoista
 3. Kävyt näyttävät myös kimpussa erittäin hyvältä, kun ne maalaa! Esimerkkikuvia voi katsella vaikka Fuksianpunaisia häähaaveita blogista :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...