perjantai 11. lokakuuta 2013

Salamahäät

Ei nyt ei puhuta pikahäistä vaan salaman käytöstä häissä.

Häissämme pyydämme vieraita olemaan valokuvaamatta kirkossa. Niistä satunnaisista kännykkäkamera ja pokkariotoksista ei kuitenkaan ole iloa kovin pitkäksi ja se vaikeuttaa valokuvaajamme työtä. Olen huomannut että erityisesti vanhempi sukupolvi on puhelimiensa ja pokkareiden kanssa ollut monesti puoliksi käytävällä kuvaamassa morsiamen saapumista tai vastaavasta tuoreen hääparin poistumista. Vaikka kuinka onkin olemassa hyvät kuvankäsittelyohjelmat niin on ikävää kun hääkuvissa on paljon muita kameroita. Siksi kirkko on meillä kameralta rauhoitettua aluetta. Kuvata saa vain kuvaajaksi valittu.
Tästä päästään aiheeseen salamat ja kännyköiden kuvausäänet. Mikään, mikään ei ole kamalampaa kun monta salamaa iskee vasten valkoista mekkoa. Se ei imartele edes huippumalleja. Lisäksi oma valokuvaaja, joka tekee kaikkensa saadakseen kuvansa kärsii siinä sivussa ja ennen kaikkea hääpari saa ylivalaistuja otoksia. Lisäksi ne hirviövarjot mitkä salamat luo ei näytä hyvältä nekään.


Kuvata saa sitten juhlapaikalla, mutta salamankäyttö mielellään rajattua. Juhlissa on kuitenkin ammattikuvaaja ja uskon että vieraat nauttivat ajastaankin enemmän kun eivät ole jatkuvasti kamera kädessä odottamassa seuraavaa mahdollista ikuistettavaa hetkeä.


Huomenna tiedossa I love me-messut ja hömppää!


4 kommenttia:

 1. Hyvä muistutus! Pitää muistaa itsekin tänä ohje meidän kutsuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, säästää itkuilta myöhemmin...

   Poista
 2. Itsellä ei käynyt tämä edes mielessä. Pitääkin laittaa korvan taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä juttuja ;) Yleensä kuvaajat kyllä kertovat tästä, mutta vasta juhlapaikalla.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...