tiistai 30. syyskuuta 2014

Häämatkamme Roomaan osa 1

Lähdimme häämatkallemme Roomaan heti maanantai-aamuna 7.50 lennolla. Nukuimme molemmat koko matkan Italiaan, sillä häiden jälkeinen väsymys iski täysillä. Onneksi olimme pakanneet laukun jo hääviikolla emmekä jättäneet sitä viimeiseen päivään ennen lähtöä. Saavuttuamme saimme onneksi huoneen saman tien ja puolentoista tunnin tehonokosten jälkeen lähdimme tutkimaan mitä kaupungilla oli tarjottavana.Rooma oli meille molemmille ihan uusi tuttavuus, olemme molemmat kyllä käyneet Italiassa aiemminkin, muttemme ikinä Roomassa. Halusimme valita kohteeksi jonkun kaupungin, jossa emme olleet ennen käyneet. Rantalöhöilijöitä emme oikein kumpikaan ole.

Hotellimme sijaitsi Vatikaanin puolella jokea ja oli minusta ihan loistava sijainniltaan. Alueella oli paljon ministeriöitä, joten seutu oli iltaisin rauhallista ja turvallista, mutta kuitenkin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä oli ihania ravintoloita ja iltaelämää. Lisäksi olimme vain parin minuutin kävelymatkan päässä Vatikaanista ja  Castel St. Angelosta.

Kävelimme joka päivä yli kymmenen kilometriä ja iltaisin hotellihuone kutsui väsyneitä jo hyvin aikaisin. Pidin visusti puhelimeni laukussa koko matkan ajan ja pidin muutenkin sosiaalisesta mediasta ansaitun tauon. Aluksi tarkoituksenani oli postailla kuvia Instagramiin, mutta unohdin jotenkin kaiken muun olemassa olon ja keskityin kauniiseen kaupunkiin, hyvään ruokaa ja juomaan ja ennen kaikkea omaan pikku possuuni. Karri räpsi kuvia kyllä, mutta kaikki perinteiset ruoka, viinilasi ja muut instagram-kuvat jäivät kokonaan. Tämä taisi olla ainoa...Ilma oli koko matkan aikamme mieletön, tosin Vatikaanissa ollessamme vettä tuli reippaasti, mutta se ei muurien sisällä haitannut. Lämpöä oli 30 astetta, joka oli oikein hyvä, kunhan muisti pitää huolta nesteytyksestä. Onneksi lukuisista Rooman juomalähteistä tuli täysin puhdasta ja juomakelpoista vettä.  Lisäksi lukuisat prosecco-tauot tekivät myös hyvää, limoncellosta puhumattakaan.


2 kommenttia:

 1. Ihan oikea päätös jättää hupelin välillä käsiveskan pohjalle. Nykyään on niin normaalia koko ajan räpsiä kaikesta kuvia ja olla jatkuvasti tavoitettavissa, joten sitä helposti unohtaa ihan oikeasti nauttia asioista kaikilla aisteilla ja täysillä. Rooma näyttää kyllä tosi kauniilta kaupungilta ja olen kuullut siitä paljon hyvää. Itse olen käynyt vain Venetsiassa, joten Italian matkailu on meikäläisellä ihan lapsen kengissä. Haluaisin joskus lähteä pienelle Italian road tripille, sillä luulen, että kaksi tai kolme päivää Roomassa riittäisi minulle. Toisaalta olemme miettineet, että vuoden tai parin komennus Italiaan voisi kans olla aika jees. Katsotaan, mitä elämä tuo tullessaan. :) P.S. Oot näissäkin kuvissa ihan super kaunis, kuten aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelin unohtui kyllä täysin. Rooman reissun jälkeen vietinkin tunteja vastaten viesteihin :D Minun aiemmat Italin reissut on sijoittuneet pääosin pohjois-Italiaan, joten oli virkistävää mennä uuteen paikkaan. Italia on kyllä ihana maa!

   Voi kiitos :) Viimeisessä kuvassa näkyy jo hiukan väsymys, mutta ei anneta sen häiritä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...