keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Vinkkejä polttareihin(i)

Viime postauksen unesta päästäänkin aasinsiltana niihin oikeisiin polttareihin. Mitä itse haluaisin polttareihin.

Ensimmäisenä miettisin mistä morsian pitää, mitä hän on halunnut tehdä ja mistä asioista hän on kiinnostunut. Pitää muistaa että tämä päivä on morsiamen päivä. Paha mieli ja polttariporukan sisällä mahdollisesti olevat erimielisyydet kannattaa unohtaa täksi päiväksi, sillä huono fiilis välittyy ja tarttuu kaikkiin.

Olen myös huomannut että budjetti on se suurin murhe naisten kesken. Miesporukathan lähtee mihin päähänpistot vie, juomat ostaa ne joka on baaritiskillä ja kustannukset jaetaan sitten myöhemmin kun laskun aika tulee. Tottakai jokaisen rahatilanne on hyvin erilainen, toiset ovat olleet pitkään jo työelämässä, toisilla se on vasta tulevaisuudessa. Tästä pitää olla avoin polttareiden järjestäjälle ja ehdottaa itse siihen ratkaisuja. Itse mietin aina mitä itse haluaisin hänen asemassaan ja toimin sen mukaan muita kohtaan. Siitä on hyvä lähteä. 


Mitä siis haluaisin?

Rakastan ruokaa ja kokkailua, joten ihanaa olisi osallistua esimerkiksi kokkauskurssille, tekemään sushia tai muuta mukavaa viinilasillisen ääressä. Tai miksei viinimaistelu? Kesäkuussa järjestettävä Taste of Helsinki olisi myös loistava tapa aloittaa kiireetön viikonloppu! Ruoka on muutenkin hyvä muistaa polttareissa, varsinkin kun ne alkavat yleensä hurjan aikaisin. Nälkä + pitkä päivä = vihainen morsian.


kuva vuoden 2013 Taste of Helsingistä, Gaijinin simpukat. PARASTA!


Pieni reissu. Moni (kaikki) polttareihini osallistuvat ovat pääkaupunkiseudulta. Reissu Tallinnaan ei olisi hassumpi, sillä näin varmistaisi sen ettei kukaan pakene kotiinsa. Lisäksi hotelli- ja ravintolatarjonta on mielestäni parempi ja edullisempi rapakon takana. Lähtö aamulla lautalla, pieni aamiainen siellä varatuissa pöydissä. Kirjautuminen Vanhan Kaupungin hotelliin, hyvää ruokaa (taitaa olla tärkein juttu minulla), ehkä kylpylää tai jotain, laittautumista ja illalla vähän ulos ja syömään.
Minulle ei ole tärkeintä että nyt ollaan polttareissa, jee jee, kerrotaan avioliittovinkkejä ja nauretaan liian pienille alusvaatteille. Ei. Tärkeintä on ne ihmiset. Mieluummin sen rahan ja ajan käyttää johonkin kivaan viikonloppuun kuin kauhean tiukkaan väännetyn aikataulun mukaiseen päivään. Tyttöjen reissuja tulee muutenkin tehtyä nykyään harvemmin.


Mikä on sitten ehdoton ei minulle?

Perinteet eivät ole ehdoton ei, mutta en ole oikein ikinä ollut perinteiden kanssa tekemisissä. Häihimme ei tule sukkanauhan heittoa, morsiamen ryöstöä tai muuta vastaavaa (kimppu on pakko heittää kaasolle). Morsiussaunat ja taiat ovat ihania perinteitä, mutta niitä ei kannata väkisin tunkea aikatauluun mikäli saunaakaan ei ole mailla halmeilla.

Vihaan kaikkea huimapäistä, enkä ole vieläkään käynyt Linnanmäen vuoristoradassa! Joten benjihyppy olisi ehkä pahinta mitä voisi tapahtua, enkä siihen suostuisikaan. Samoin vuoristorata. EIEIEIEIEI.

EI NOLAAMISTA. Ei ole minun juttu, enkä tekisi sitä kenellekään ellei hän erikseen vihjaisi siitä pitävänsä. Pukeutuminen johonkin pöljään asuun, tehtävien suorittaminen tai jonkin myyminen. Ei kiitos.Nämä tosiaan ovat minun ajatuksiani polttareista, jokainen tyylillään :). Olen kova järjestämään synttäreitä, juhlia, lahjoja ja yllätyksiä muille, joten täydellistä olisi jos minut saataisiin yllätettyä. Olla kerrankin se jolle järjestetään viimeisen päälle. Joulu- ja synttärilahjoissakin olen onnistunut joka vuosi ja yleensä lähetän vain linkin miehelleni joulua varten että mitä haluan. Yllätyksetöntä, kyllä, Toimiiko, kyllä. 

Mitä ideoita teillä on polttareihin? 
8 kommenttia:

 1. Joo noi nolaus jutut on aika.... kulunutta settiä. Mä oon ihan varma et mut puetaan jotenkin, kun en sitä kerta kieltänyt (en halua antaa liikaa rajoituksia) mutta toivon, että en sentäs joutuisi verkkosukkahousuissa pälllistelemään ympäri kainuuta. Enkä missään maanviljeliän asussa... Hyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Vetämään jumppatuntia kasariasussa ohikulkeville kainuun torilla...

   Poista
 2. Olen samoilla linjoilla. Nolaus ja tehtävien teko ovat ehdottomasti ei-listalla. En myöskään koe morsiussaunan olevan juttuni. Olen antanut vinkiksi, että kivaa, rentoa yhdessäoloa - ehkä jotain liikuntaa ja/tai hemmottelua. Hyvää ruokaa, voidaan vaikka kokata yhdessä jonkun kotona. Mukana olevat ihmiset ovat ehdottomasti tärkeintä polttaripäivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kiteytit tuon pitkän tekstini! Yhdessäolo on nimenomaan se pointti.

   Poista
 3. Minä toivon että niin minä kuin koko polttariporukka pukeutuisi jotenkin normaalista poikkeavasti. Oli se sitten lehmänpuku (okei, ehkä oikeasti en tätä haluaisi) tai sitten teemapaita kaikilla, mutta jotain yhteistä ja se olisi kivaa. Itse kyllä toivon että jotain tehtäviä saisin suorittaa, mutta ei niinkään semmoisia kunnon nolausjuttuja! Polttareistani toivoisin 2päiväistä, toinen hullutteluun ja toinen ehkä mökkeilyyn :) Saas nähdä mitä sieltä tuleman pitää, uskon kyllä että polttariporukka osaa järkätä juhlista minun näköiseni!
  Eniten ehkä jännitän tuota, saadaanko minua yllätettyä :D Itsekin kun olen aina se yllättäjä ja järjestäjä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa!! Sinulle paimen ja muut ovat lampaita, hahaa!
   Toivottavasti yllätys onnistuu, olisi niin ihanaa olla siellä saajan päässä kerrankin.

   Poista
 4. Aika samoilla linjoilla ollaan polttareiden suhteen :) Mä tosin kaipaisin mielelläni morsiussaunaan tavalla tai toisella, se on ihana perinne ja on ainakin jo avioituneiden ystävieni polttareissa toiminut tosi kivasti :) Ehdoton vaatimus ei toki sekään ole. En oikeastaan osaa edes kauheasti määritellä, mitä haluaisin / en haluaisi polttareihini, mutta onneksi saan luottaa siihen, että läheisimmät ystäväni kyllä osaavat varmasti järjestää jotain sellaista, missä minä ja polttariväki viihtyvät :)

  Oon aika jännittynyt siitä, mitä kaasot (ja muut polttarivieraat) pääni menoksi keksivätkään. Mulla on kuitenkin ihan superinnokkaat kaasot, jotka kuulemma ovat jo aikaa sitten aloittaneet polttari-ideoinnin. Ehdimme suunnitella häitä kuitenkin 1,5 vuotta, joten kaasoilla on rutkasti aikaa kehittää vaikka mitä, ja vielä kun en ole heitä joutunut/päässyt kovinkaan paljon työllistämäään (tai ainakin kaasot ovat sanoneet haluavansa lisää häätekemistä :D), taitaa sitä energiaa polttarijärjestelyihin riittää kiitettävästi... Apua! :D

  VastaaPoista
 5. Olen ollut muutamissa polttareissa ja siellä on porukalla ollut tosiaan joku yhteinen pukukoodi, esim. merimies. Itse en haluaisi nolausta tai typeriä tehtäviä tyyliin "pussaa jokaista vastaantulevaa miestä", vaan juuri yhteistä tekemistä ja hauskanpitoa. Sellaistakin jotain jännää mitä normaalisti ei tulisi tehtyä. Ja erityisesti siis sitä että tehdään porukalla, eikä niin että viedään morsian jonnekin hoitoon 2 tunniksi..

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...