torstai 28. marraskuuta 2013

Vanhan sukunimen hyvästely

Alun alkaen on ollut selvää että vaihdan sukunimeni naimisiin mentäessä. Minulla ei ole mitään sidosta sukunimeeni ja se onkin hyvin yleinen -nen päätteinen nimi. Nykyiset nimikirjaimeni ovat AJ, joka on tuonut suurta iloa kun Armani Jeans on tehnyt AJ-logollisia tuotteita. Häiden jälkeen nimikirjaimeni ovat AL, eli Aamulehti tai Autoliitto...

Emme halua häihimme mitään ohjelmanumeroita musiikin lisäksi. Kimpun heitän sulavasti kaasolle ja sukkanauha pysyy siellä missä sen on tarkoitettu. Pöytiin saattaa tulla jotain visoja ja kisoja, mutta vain vieraiden iloksi ja niidenkään tekemättä jättämisestä ei rangaista, kakkua saa kaikki.

Mietin kuitenkin että voisiko sukunimelleni tehdä jonkun pienen eleen sen hyvästelemiseksi. Vaihtoehdoiksi mietin sen heittämistä pullopostilla mereen, nimen sitomista ilmapalloon ja sen päästäminen irti, sitominen rakettiin ja sen ampuminen tai sitominen paperilyhtyyn.


 kuvaOlen itse aina huolissani elävän tulen kanssa ja Boathousen venepalon jälkeen olen vielä varovaisempi. Näihin lyhtyihin voisi kuitenkin solmia narun ja lennättää niitä leijan tapaan, näin ei ole pelkoa että lyhdyt ajautuvat sinne minne ei pitäisi. Etsystä näitä löytyy ainakin nimellä "flying sky lanterns" eli jos innostaa niin tilailemaan!


 Ympäristöystävällisintä olisi kaarnalaivan lähettäminen matkaan sukunimen kanssa. Tämä tosin toimii vain jos on vettä lähellä.


Viimeisimpänä ideana olis sukunimen palauttaminen omalle isälle pienen puheen kera, mutta minusta ei ole tuona päivänä varmaankaan sanomaan muuta kuin tahdon.

Mitä mieltä olette?


6 kommenttia:

 1. Käsittääkseni tuollaisten paperilyhtyjen päästäminen vapaaksi onkin Suomessa kielletty, mutta juuri narulla kiinnitettyinä niitä voi käyttää. Minun suosikkini on ilmapallo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin vähän mietiskelinkin että tuskinpa niitä täällä saa päästää vapaaksi miten sattuu. Ilmapallo on kyllä aina ihana!

   Poista
  2. Sukunimen hyvästeleminen on minusta mukava ajatus, mutten ole keksinyt vielä, miten sen voisi tehdä kivasti talvihäissä sisällä.

   Poista
  3. Hmm, talvihäissä voisi kirjoittaa vaikka nimen paperille ja laittaa sen medaljongin sisälle. Näon kuitenkin säilytät osan sukusi perintöä lähellä sydäntä...

   Poista
 2. Itsekin olen tätä paljon miettinyt, puhe olisi ihana mutta ei siitä kyllä mitään tulisi kuin itkua:) olen miettinyt jonkun biisin omistamista, jotain sukunimestäni muille perheenjäsenille mutta en ole myöskään keksinyt, medaljonki ajatus on kaunis.

  VastaaPoista
 3. Minäkin asiaa joskus pohdin, mutta lopulta juttu ei tuntunutkaan omalta enkä löytänyt sopivaa tapaakaan. :) Puheessani tulen kyllä tämän nimenvaihdoksen huomioimaan, mutta en osaa ajatella sitä silti nimen hyvästelemisenä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...