lauantai 30. marraskuuta 2013

Mietteeni hääbloggailusta

Onnellisin Reeta kertoi pari päivää sitten kirjoituksessaan hääbloggailun iloista. Samalla hän haastoi kanssasisarensa mukaan.

Minulle blogini on paikka ajatuksen juoksulleni. Se on tapa pitää hääasiat järjestyksessä ja toivottavasti myös järki päässä. Tekstini kuvaavat minua hyvin, olen suora mielipiteissäni, pidän kauniista ja harmonisista asioista ja kiinnitän huomion aina yksityiskohtiin. Blogi on myös yksi kanavani ulkomaailmaan, teen graduani ja suurin osa ajastani kuluu yksin, hiljaa tietokoneen tai kirjan äärellä. Ei ole työpaikan pikkujoulujuhlia tai glogihetkiä, vain minä.

Blogit saavat usein paljon kritiikkiä osakseen joko suorasti tai keskustelupalstojen kautta. Tämä oli yksi huolenaiheeni blogia aloittaessani, sillä kuten sanottu olen välillä hyvinkin suora mielipiteissäni. Mielipiteet on kuitenkin vain mielipiteitä ja lukiessani muiden hääblogeja, huomasin miten kannustavia ja aidosti iloisia toiset ovat kommenteissaan. Tämä osaltaan rohkaisi myös minua blogini aloittamisessa, olihan kirjoittaminen jossain vaiheessa ammattihaaveenakin.
Rakastan järkkäillä juhlia ja tapaamisia, en kuitenkaan niin paljon että haluaisin tehdä sitä täysipäiväisesti työkseni. Olen yleensä se joka kutsuu porukan kasaan ja järjestää yllätyksiä muille. Pääni on täynnä erilaisia ideoita liittyen sisustukseen, juhliin ja teemoihin, ja joka kerta muuttaessani on asuntonikin kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Häämme ovat jo niin loppuun suunnitellut ja tehdyt, ettei niitä kannata lähteä enää muokkaamaan tai lopputuloksena on turhan tavaran kaaos. Häihimme on nyt yhdeksän kuukautta aikaa ja haluaisinkin kovasti paljastaa ihan kaiken. Haluan samalla että vieraamme saavat kokea yllätyksiä, joten jätän paljastukset vasta häiden jälkeen.

Toivon kaikista eniten että hääblogistani on edes yhdelle tulevalle morsiamelle hyötyä. Esittelen mielelläni teemani ulkopuolelle liittyviä ideoita, sillä haluaisin järjestää monet häät (en suinkaan mennä monesti naimisiin). Minä en pahastu mikäli joku haluaa käyttää ideoitani häissään, sillä pienen googlettamisen jälkeen huomaan ettei se ollut minunkaan alkuperäinen idea, kyllä sen on aina joku jo ehtinyt toteuttamaan. Sitä paitsi kopiointi on imartelun paras muoto.

Kasvoja en ole julkaissut tietoisesti. Pienestä "Tietoja minusta"-kuvasta näkyy vähän. Kuitenkin mitä pidemmän aikaa olen blogia pitänyt, sitä vähemmän kasvojen näyttäminen tuntuu pelottavalta. En pidä olla valokuvattana sitten yhtään. Tulen varmasti julkaisemaan kuvia häistä ja virallisia kuvia täällä kun sen aika on, katsotaan mitä tapahtuu aiemmin. Ainahan on kivempi lukea kun saa kasvot kirjoittalle.
Kirjoitan blogiani myös vanhempiani ja kaasoani varten. He asuvat toisissa kaupungeissa ja näin he pysyvät mukana häätohinoissani. Kaasoni onkin innokkaimpia lukijoitani ja saan häneltä ihanaa palautetta siitä. Tekstissä on myös paljon viestejä suoraan hänelle, jotka vain hän voi huomata.

Olen iloinen että olen blogini kautta saanut tilaisuuden tutustua uusiin, ihaniin ihmisiin ja odotan tulevaa blogimiittiä innolla! Helpottavaa huomata etten ole yksin ajatusteni ja huolenaiheideni kanssa ja että on ihan okei stressata siitä tuleeko saippuakuplia, ilmapalloja vai viuhkoja.

Ihanaa lauantaita ja viikonloppua! Nautitaan auringosta!

6 kommenttia:

 1. Minä taas olen monta kertaa toivonut, että kukaan tuttu ei eksy blogiini, sillä en osaa pitää mitään häihin liittyvää salassa. :D Blogia lukevat vieraat eivät siis luultavasti tule kovasti yllättymään itse juhlassa. Toivottavasti heitä on mahdollisimman vähän lukijoina.

  Sinulle on haaste blogissani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ongelma! Haluaisin kertoa niiin kaiken! Blogini on kuitenkin levinnyt kaveripiirissä, joten pitää yrittää olla ihan hissukseen :)

   Kiitos, pitääkin heti vastata haasteeseen!

   Poista
 2. Olen todella iloinen, että jaoit omat mietteesi! Oman kirjoitukseni syntymisen taustalla vaikutti juurikin blogien saama kritiikki. En kuitenkaan halunnut kirjoittaa aiheesta suoraan, vaan lähestyä positiivisen kautta ja jättää aiheesta saarnaamisen vain rivien välistä luettavaksi. En tiedä, jäikö rivien väliin lopulta mitään tulkittavaa, mutta ainakin kirjoitus täytti tarkoituksensa: on herättänyt ja tuonut esiin ajatuksia blogien taustalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin on ja ihana että teit kirjoituksen! Halusin tuoda kritiikin suoraan julki, sillä negatiiviisuus on vallallaan eri medioiden palautteissa. Rakentava kritiikki ja eriävät mielipiteet on tervetulleita, mutta pahan mielen tuottaminen on ikävää. Se on varmasti monelle esteenä blogin aloittamisessa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...