maanantai 15. joulukuuta 2014

Joululahjavinkki: itse tehty glögi


Tykkään antaa itse tehtyjä ruokalahjoja ja sain asiaan liittyen hyvän vinkin ystävältäni, joka oli bongannut sen täältä.  Tämä on kiva vieminen joulun alla, vaikka pikkujouluihin. Ideana on tehdä pulloon valmiiksi mausteseos, jota voi sekoittaa sitten punaviiniin tai ihan mehuglögiin. Itse suosin Valion sokeritonta glögiä, sillä sen maku on paljon tavallista raikkaampi, eikä glögistä tule niin tujua. Joululahjaksi toimivat myös "keksit purkissa", ohjeet neljään erilaiseen purkkiin löytyy täältä.




Kartanon rouvan jouluglögi:

Resepti:
1 dl vodka
5 kanelitankoa
20 mausteneilikkaa
pala inkivääriä
(1 teelusikka kardemummaa)
1 pomeranssinkuori (käytin jauhettua)

Sekoita kaikki ainekset pulloon ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään pari päivää.
Omani on ollut kaapissa jo toista viikkoa ja väri vain paranee,

Valmistus: 
- kaada pullo punaviiniä kattilaan
- makeuta sokerilla tarvittaessa
(ohjeen mukaan punaviiniin pitäisi lisätä 3dl sokeria,
mutta valmiiseen mehuglogiin tämä on turhaa)
- laita sekaan mausteseos
- kuumenna
 - nauti manteleiden ja rusinoiden kera





2 kommenttia:

  1. Heips! Kiitos postauksesta! Tämähän on oivallinen lahjavinkki sukulaisille, joiden lahjoja olen miettinyt pääni puhki. :) Voiko punaviinin sekoittaa mausteseokseen ja sitten pullottaa jääkaappiin? Mietin vain säilyyköhän kuinka kauan, jos punaviinin jo sekoittaa mukaan?
    Ihanaa joulun aikaa! t. Morsian 15/8/15

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva että pidit! Minulla on jo kolmisen viikkoa muhinut seos ja siitä tulee mieletön tuoksu! MIkäli haluat sekoittaa mausteseoksen punaviiniin, niin silloin lisää myös sokeria mukaan. Pidä myös huoli siitä että pullossa on mahdollisimman paljon nestettä, eli täytä pullo täyteen. Mitä enemmän ilmaa, sen nopeammin viini hapettuu. Pari-kolme päivää uskaltaisin säilyttää punaviiniä, näin viini ei takuuvarmasti olisi mennyt huonoksi. Tosin tuleehan kaunis lahjakin siitä että antaa punaviinipullon ja tämän mausteseoksen yhdessä. Oikein ihanaa joulua sinnekin ja onnea häiden suunnitteluun!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...