tiistai 17. helmikuuta 2015

Hääkakku


HSS Boathousen hääkakut tulevat pH7-leipomosta. Saimme tarjouksen mukana listan erilaisista hääkakuista, jotka kuuluivat menun hintaan. Valitsimme niistä kaksi maisteluun ja lisäksi otimme mukaan pari macarons makua. Macaronsit eivät valitettavasti olleet kovinkaan mieleeni kauniista ulkokuoresta huolimatta. Niiden täyte oli hyvin kermavaahdon makuista ja kuori oli jäänyt vähän ontoksi. Jätimme siis macaronsit pois alkuperäisestä suunnitelmastamme.


Päädyimme maistelun tuloksena vadelma-valkosuklaakakkuun, sillä siinä pohja oli ohut ja maku oli yllättävän raikas. Kakku oli vielä parempi isona, kuin leivoksena, sillä siinä oli enemmän makua raikastavaa vadelmasydäntä. Valittuamme kakun, ilmoitin siitä ravintolamme hovimestarille ja pyysin päälle erikseen valkoiset macaronsit. Hän hoiti kaiken onnistuneesti ilman mitään mutkia. Saimme kakkua häiden jälkeen tuon ylimmäisen osan lisäksi, myös tuollaisen toiseksi isoimman osan. Häiden jälkeisenä päivänä pistin kakkua pakastimeen odottamaan 1-vuotishääpäivää ja lisäksi jaoin sitä bestmaneille iltaherkuksi. Hyvin upposi.


Olimme sopineet etukäteen että meillä ei polkaista kakkua leikattaessa, emmekä polkaisseet. Pussasimme sen sijasta. Otimme ihan järkyttävän kokoisen palan tuota kakkua, mutta hitsi se oli hyvää! Valokuvaajammekin nauroi että se on suurin pala mitä hän on nähnyt parien ottaneen, noh se oli kahdelle...ja sanoinko jo että se oli hyvää?


Kaikki kuvat Asta Karell Photography - ethän kopioi

7 kommenttia:

 1. Meille on tulossa myös kakku (cateringin kautta) tuolta pH 7:sta. Ei olla vielä päästy maisteluvaiheeseen mutta juurikin tuosta kakusta olen haaveillut kuvien perusteella. Saitko macaronsien värin vaihdettua helposti vai tuliko siitä kitinää konditorian/ravintolan puolelta?

  Tämä oli nyt jo muuten toinen blogi, jossa kyseisen konditorian macaronsit saivat kehnoa palautetta. Olisin niitä halunnut kakun kylkeen mutta täytyy kyllä nyt tosissaan pistää harkintaan, jos keksisin sittenkin jotain muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Macaronsit värit sain vaihdettua todella helposti.En uskoisi että niiden vaihdossa tulee ongelmia, sillä macaronsien yksikköhinta on sama kaikilla väreillä.

   Kannattaa maistaa mitä itse pidät macaronseista. Suomesta on ollut mielestäni hankala löytää "aitoja" macaronseja. Kun ne tulivat vuosia sitten muotiin, niitä löytyi monesta kaupasta ja leipomosta, mutta niiden tekeminen on taitolaji. Olen syönyt hyvän macaronsin Patisserie Teemu & Markukselta sekä Ekbergiltä. Joten jos macaronseja ehdottomasti haluatte, niin kannattaa käydä maistelemassa heiltä!

   Poista
  2. Eipä kyllä yhtään huono idea, macaronsien maistelu. ;) Kiitos paljon vinkeistä!

   Poista
 2. Ihanan näköinen! :) Ja hauska tuo "rakenne", vähän niinku perinteisen täytekakun ja hyydykekakun risteytys. Miksei mulle oo tommosta kakkua kukaan ikinä tarjoillut, pakko päästä maistelee! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentista ehkä paistaa läpi kuinka hirveesti oon perehtynyt kakkuihin, kröhöm eihän tässä mikään hätä vielä oo ;)

   Poista
  2. :D En itse pidä siitä täytekakun pohjasta ja mieluummin syön tuota höttöä sieltä sisältä. Kannattaa ehdottomasti maistella! Kakkugallerian prinsessakakusta kannattaa aloittaa :)

   Poista
 3. Meillä macaronsit oli myös pettymys juurikin pH7:n kautta myös kakku meillä. :/

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...