tiistai 12. maaliskuuta 2013

Mitä häihin päälle?

Kuten aiemmin kerroin on meillä ilo ollut saada kutsuja sekä osallistua useisiin ystäviemme häihin. Kuitenkin aina häiden lähestyessä iskee sama ongelma: mitä laittaa häihin päälle?

Kellon- ja vuodenaika sanelevat jonkin verran. Iltahäissä on sopivaa pukeutua pitkäänkin mekkoon, talvihäissä taas tuskin tulee käytettyä kovin pastellimaisia värejä. Pukukoodi kannattaa googlata mikäli sellainen on kutsuun laitettu, sillä vaikka moni pelkää alipukeutumista ei liian hieno pukeutuminenkaan ole hyvä asia. Varma keino on kysellä samoihin häihin meneviltä ystäviltä pukeutumisesta, sekä tietysti morsiamelta.


Näistä mekoista ottaisin minkä vain. Mekko 1., 2., 3., 4., ja 5.

En halua pukeutua häissä mustaan tai valkoiseen, kai minussa asustelee pieni perinteiden ja etikettien vaalija. Talvihäät tuottavat itselleni aina päänvaivaa, kaappi täynnä pikkumustia ja kesämekkoja, mutta mitä laittaa päälle helmi-maaliskuussa? Mekon tulee olla väriltään talveen sopiva, muttei musta. Laadukasta kangasta ja malliltaan mielellään sellainen että se säilyy pitkään. Pituus riittävä ja helma ei mielellään liian tiukka, että mahtuu tanssimaan ja maistelemaan hääkakkua. Kirkkoa varten päälle vielä olkapäät peittävä huivi, bolero, neuletakki tai jakku.

Avokkini osaa aina häiden kynnyksellä kysyä minkä värisen mekon laitan. Sen jälkeen hän vasta valitsee itselleen kravatin, taskuliinan ja kalvosimet. Kaksi asiaa mitä hänessä rakastankin: huomioonottaminen ja tyylikkyys. Yhteensopivissa asuissa liika on kuitenkin liikaa.


Asian voi hoitaa tyylilläkin, kuten suosikki julkkispariskuntani Katy & John, joiden molempien musiikkia tullaan kuulemaan häissä. Minä pidän John Mayerin biiseistä ja mies Katy Perryn ulkonä.. musiikista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...