lauantai 9. maaliskuuta 2013

Hääpaikka

Olin yllättynyt miten aikaisin varaukset täytyy tehdä. Vuoden 2014 elokuu oli jo käytännössä varattu, kun lähdin kyselemään etukäteen miettimiämme paikkoja. Kuten sanottu juhlapaikkamme on valittu ystäviemme häiden juhlapaikan perusteella. Olemme saaneet tai saamme olla mukana kesähäissä Sipulissa, Vihdin Nummituvalla, Keilaniemessä, Boathousessa ja Villa Andaniassa Vuosaaressa, talvihäitä on vietetty ja vietetään Ravintola G18:ssa Yrjönkadulla, Hvitträskin kartanossa Kirkkonummella sekä Kappelin kellarissa. Jääpä yksi tulevien häiden juhlapaikoista vieraille salaisuudeksikin, sillä morsiuspari on järjestänyt kirkosta suoraan paikalle bussikuljetuksen. Ihana idea!


Kesähäissä tärkeää on myös rakennuksen ulkopuolinen tila ja näkö. Kesällä vieraat hakeutuvat useasti ulos vilvoittelemaan ja nauttimaan säästä. Alunperin valitsemamme G18 ei sisällä pääsyä heidän ihanaan sisäpihaan, sillä tämä kuuluu viereisen ravintola Kitchen & Con tiloihin. Lisäksi häidemme kutsuvieraslista paisuu, ei suinkaan karsiudu, kuten aluksi luulimme, joten G18 olisi meille liian pienikin. Oli ykkösenä listallamme, sillä siellä saa valita oman cateringin sekä tuoda omat juotavat.Tämän jälkeen mietintöihin tuli Kalastajatorppa ja pyöreä sali. Vihkiminen ulkona teltassa, itse juhlat Pyöreässä salissa. Ollessani heihin yhteydessä oli meillä vieraita noin sata, vähän allekin listassamme (nyt 120!). Yhteyshenkilömme mielestä häämme olisivat liian pienet Pyöreään saliin ja hän ei sitä meille edes vaihtoehtona tarjonnut, vaikka sitä nimenomaan kysyimme. Lisäksi ennakkomaksu oli korkea. Se siitä.Sitten se meidän paikka, Boathouse. Meri vieressä, taatusti hyvää ruokaa, ihana terassi. Sanoinko jo että meri vieressä? Loppujen lopuksi kustannukset eivät ole sen korkeammat kuin esimerkiksi G18:ssa, säästämme aikaa juomien hakemisessa ja cateringin valitsemisessa. Emmekä tarvitse vuokrata astioita, henkilökuntaa, pöytäliinoja vaan kaikki katetaan antimien kustannuksilla. Ystäviemme häät siellä oli ihanat, rennot ja kesäiset. Koristeluita ei juuri tarvita ja hääpari näkee kaikki vieraat kerralla. Täydellistä meille.

Jos teillä on kysyttävää mainitsemistani paikoista autan mielelläni, parhaimman kokemuksen paikoista saa kun käy niissä itse juhlissa. Näkee miten tarjoilu toimii, paikan lämpötilan (tärkeää talvella!), siisteyden, ruuan laadun sekä yleisen tunnelman.


8 kommenttia:

 1. Ihania juhlapaikkoja kaikki, mutta onhan Boeathousessa ihan omanlainen tunnelma ja se meri <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat, meri tekee sille tunnelmalle vaan niin paljon!

   Poista
 2. Mekin ois haluttu boathoudeen häät, mutta oli jo varattu kun viime syksynä sitä kyselin :D Ihana hääpaikka teillä kyllä! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olimme ystävien häissä täällä niin paikka jäi vahvasti mieleen :)

   Poista
 3. Paljonko tuo Boathouse sitten kustantaa? Vähän huonosti löytyy netistä tietoa..käsittääkseni on 7000e myyntiraja tms? Sopiiko siis ollenkaan juuri 70 hengen häille jos ei avointa baaria halua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 7000e on myyntiraja syyskuussa. Ota huomioon että tämä ei sisällä vain ruokia ja juomia, vaan mukaan tulee niin lauttamaksut 5€/henki, valmistelu- ja siivousaikaa teidän tuomille tarvikkeille. He tekevät laittavat nimikortit yms. paikalleen. Meillä kustannus on noin 100€ per naama, eli juurikin tuolla 70 hengellähän se 7000€ täyttyisi. Lisäksi tarjoamme ruuan valokuvaajalle sekä parille esiintyjälle.

   Poista
 4. Kiitos vastauksestasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään! Toivottavasti oli apua :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...